Connect
To Top

3 Bästa Kardiomaskinerna – Kondition & Fettförbränning

Det finns många kardiomaskiner att välja mellan i dagsläget. Många är relativt nya och fler är under utveckling. Det kommer alltså fortsätta komma nya maskiner i flera ytterligare försök att göra kardio roligt, när i princip ingen tycker att det är speciellt kul såvida du inte är en sådan där löpare. Vilka maskiner har då visat sig vara bäst?

Löpband – Det är ingen stor nyhet att löpbandet kommer här på första plats, det är helt enkelt för att du rör dig på det mest naturliga sättet, maskinen är superlätt att använda och momentet kan göras mer krävande genom att bara lägga till lite lutning, eller helt enkelt röra dig snabbare.

Trappmaskin – Också ett naturligt rörelsemönster, som att gå uppför i en backe, fast med bekväma platåer att sätta fötterna på. Försök att inte ta stöd så mycket med händerna, din träning blir mindre intensiv och du bränner färre kalorier då.

Roddmaskin – Nu för tiden har de flesta gym roddmaskiner, vilket inte alla hade för bara ett par år sedan, och det är riktigt bra. Rodd är en stor helkropps-rörelse som kan vara väldigt utmanande. Ett par minuters intervaller och du kommer garanterat att känna av det och bränna en hel del kalorier på vägen.

Efter dessa tre maskinerna kommer en hel rad med olika medelmåtta exemplar där vissa kanske ger dig bra puls men gör att du rör leder på ett onaturligt sätt. Eller så är det tvärt om, du rör dig på ett ok sätt, men det är svårt att få till en bra puls. Visst, en del maskiner fyller en viss funktion för en del individer, till exempel som SkiErg, där utövaren simulerar ett klassiskt Vasalopp, men för dig som inte planerar att ge dig ut på en 9-mils tur så behöver du snarare något som är mer allmänt funktionellt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Bränna Fett