Connect
To Top

4 Anledningar Varför Du Behöver Kreatin i Dieten

Om du är det allra minsta intresserad av styrketräning, bygga muskler och bränna fett har du någon gång stött på detta kostttillskott. Kanske har du hört talas om det, av en vän eller bekant som använder det, eller kanske använder du det själv. Men vet du varför kosttillskott med kreatin är så populärt? Och varför anses det vara det bästa prestationshöjande kosttillskottet någonsin? Detta är 4 otvivelaktiga anledningar.

1. DU BLIR STARKARE

Om du vill bygga muskler behöver du bli så stark som möjligt (vem vill inte det?) för att lyfta tunga vikter. Forskning visar att konsumtion av kreatintillskott gör att förbättrar muskeluthållighet och gör dig starkare. Effekten blir tydlig när du tränar basövningar. Ät mat rik på kreatin- som fläsk, lax eller biff – eller överväg ett kosttillskott med kreatin för att bli starkare. Kom ihåg att allt börjar med styrka. Oavsett vilket mål du har med träningen.

2. ÖKAR TESTOSTERON

Testosteronproduktionen är viktig av flera anledningar när du tränar. Det gäller män och kvinnor. För lågt testosteron kan resultera i trötthet, sämre styrka, mentalt fokus och dålig sexlust. Kosttillskott som höjer testosteronet kan vara ett alternativ. Men även tillskott med kreatin kan hjälpa kroppen att höja testosteronnivåer. Synnerligen relevant är detta för män runt 30, eftersom det är åldern när män får sämre kroppsligen testosteronproduktion.

3. GÖR DIG PRODUKTIV

Intressant forskning genomförd av brittiska forskare visar att personer som konsumerar kreatin får mer gjort, eftersom kosttillskottet kan göra oss mer produktiva i vardagen. Inte bara när det kommer till styrketräning på gymmet. Om du vill bli mer produktiv kan 20 gram kreatin, som deltagarna i studien tilldelades, ge dig en ordentlig skjuts i rätt riktning.

3. BYGGER MUSKLER

Ett stort skäl att kosttillskott med kreatin blivit populärt är att det hjälper dig att bygga muskler. Tung styrketräning, adekvat näringsintag med mycket protein och återhämtning är grundläggande. Men kreatintillskott skapar bättre förutsättningar för muskeltillväxt. Det gör tillskottet extra populärt bland kroppsbyggare, idrottsmän i allmänhet och alla andra som vill förbättra återhämtningen, bli starkare och bygga mer muskler snabbare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Kost