Connect
To Top

5 Fördelar Med Whey – Ett Beprövat Proteintillskott

Proteintillskott

Proteinpulvrets existensberättigande är ibland omdiskuterat och många tycker gärna till om huruvida det fins något behov för det eller inte. Läkare, forskare och privatpersoner, alla tycker olika och olika tycker allt. Proteinpulver och andra kosttillskott, som förr i tiden endast brukades av kroppsbyggare, är idag mer utspritt och används flitigt av många olika typer av tränande, motionärer som proffs. Finns det tillfällen då det kan vara nödvändigt att inta proteintillskott eller är det bara onödigt?

Proteiner är kroppens byggstenar som är sammansatta av olika aminosyror. Protein utgör stommen i muskler, hormoner, enzymer bland annat. Åtta av aminosyrorna är essentiella vilket betyder att kroppen inte kan skapa dessa på egen hand utan måste tillföras genom maten. En normalt aktiv motionär som regelbundet äter varierad och bra kost får oftast i sig det dagliga behovet av  protein, kalorier, vitaminer och mineraler, men det är när du går utanför din trygghetszon och utmanar dig själv på ett nytt fysiskt sätt som behovet av vissa näringsämnen ökar betydligt, i synnerhet protein.

Proteintillskott kan alltså vara bra när du som tränar lite mer ofta, flera dagar i veckan, misstänker att du inte får i dig tillräckligt med protein. Får du inte i dig tillräckligt med protein genom kosten så bryts musklerna ned, kroppens celler och organ underhålls inte längre på samma sätt och du får mindre energi i din vardag.

Brist på protein kan även orsaka förändringar av hår och hud och i vissa fall ge vätskeansamlingar i kroppen som kallas för ödem. Får du som sagt inte i dig tillräckligt med protein genom din kost, så kan du lösa tidigare nämnda besvär med proteintillskott.

För dig som vill förändra din kroppskomposition kan ett proteintillskott vara mycket användbart då du ofta strävar efter att minimera nedbrytningen av din muskelmassa och förbruka överflödigt fett. Intaget av protein vid viktnedgång bör därför vara högre under perioden du är på diet, än resten av året.

Om du flera dagar i veckan har ett hektiskt schema med många olika platser att besöka, många saker att göra och många människor att träffa, så kan ett proteintillskott vara ett utmärkt mellanmål tillsammans med till exempel lite nötter och en frukt så att du slipper gå hungrig. Kort sagt så är ett proteintillskott en praktisk tidssparare som kan rädda dig från katabolism.

>> Funderar du på att köpa nytt proteinpulver? Köp Whey, Casein och blandprotein här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Kost