Connect
To Top

8 Strategier För Effektiv Träning Utomhus i Höst

Nu när det är höst och det är lite svalare ute så är det lätt att tappa motivationen till att träna utomhus. Kallt väder har däremot inget att sätta emot din rätta strategi och ditt vattentäta upplägg för träning utomhus hela det kalla halvåret.

1. Uppvärmning inomhus. Inne är det varmt och skönt, börja din löprunda eller powerwalk i hallen med att springa ett par få minuter på stället. Gör dynamiska uppvärmningsövningar så som jumping jacks, säl-hopp, mountain climbers, upphopp, utfall och så vidare.

2. Klä dig i lager. Flera lager kläder andas. Dessutom så kan du lätt ta av dig ett lager om det skulle bli för varmt och ta på dig det igen om du skulle börja frysa.

3. Drick vatten. Många dricker alldeles för lite vatten på vinterhalvåret. Det är inte lika varmt och man blir inte lika törstig. Det innebär inte att kroppen inte behöver vätska för det. Undersökningar har visat att du blir av med vätska när du andas ut kall och torr luft. En del vinterlöpare svettas rejält bara efter några hundra meter eftersom de har mycket kläder på sig.

4. Ladda med energi. När du springer utomhus i kylan så förbränner kroppen extra många kalorier på att bara hålla sig varm. Du får snabbare slut på energi och ork om du inte har laddat med tillräckligt innan.

5. Vid rätt tid. Det finns ingen anledning att springa när det är som kallast på dygnet, om du inte måste. Försök därför planera in dina rundor sent på eftermiddagen då det ofta är något varmare än på förmiddagen.

6. Ha vinden i ryggen. Att springa i snålblåst när det är kallt ute kan vara riktigt jobbigt, försök därför planera så att du har vinden i ryggen åtminstone på vägen hem.

7. Rätt skor. Utrustningen har stor betydelse, speciellt för dig som är löpare utomhus på vinterhalvåret. Med rätt grepp så tar du dig runt fortare och dessutom så minskar risken för halka.

8. Variation. Du kanske inte behöver löpträna varje pass. Det finns mängder av korta intervall-pass du kan göra som omväxling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Livsstil