Connect
To Top

Äta Var Tredje Timme När Man Bulkar – Är Det Bra?

Läsarfråga: Bulkar för närvarande och äter var tredje timme nu för att inte bli katabol. Funkar detta för att maximera muskler eller ska jag äta oftare för att bli större?

Forskning visar att det rent biologiskt inte spelar någon roll hur ofta du äter, men det finns skillnader praktiskt mellan hög och låg måltidsfrekvens. Mycket handlar om att bana väg för målsättningen. Ett problem många tränande har är att få i sig tillräckligt mycket näring för att hamna på ett kaloriöverskott, som behövs för att möjliggöra hypertrofi.

Då kan det vara svårt, till den grad att det nästan känns omöjligt, att trycka i sig enorma mängder mat på väldigt få måltider. Här kan det finnas praktiska fördelar som, om det inte gör kostplanen mer effektiv på ett biologiskt plan, åtminstone gör det lättare för dig att få i dig all mat du behöver. Mat var tredje timme kan vara en bra strategi om målet är att gå upp i vikt och/eller bygga muskler, men det finns inget som säger att varannan eller var fjärde timme är sämre. Frågan är vad som passar dig och din vardag bäst just nu. Anpassa måltidsfrekvensen efter det.

Mathias Zachau är sedan februari 2015 chefredaktör för svenska Iron Man Magazine. När Mathias inte skriver artiklar om styrketräning och muskeltillväxt coachar han atleter inom fitness, bodybuilding och men’s physique och andra tränande online. Mer information om Mathias hittar du på www.mathiaszachau.com och instagram.com/mathiaszachau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Bulk