Connect
To Top

Fler Tips För Att Boosta Testosteronet Naturligt

Vill du bygga muskler, bli starkare och bränna fett så behöver du testosteron. Jag är ingen motståndare till kosttillskott som höjer testosteronet, men du bör göra allt du kan för att öka ditt testosteron och det finns många saker du kan göra när det kommer till träning och livsstil som fungerar.

Att lyfta tungt är fenomenalt för att frisätta testosteron och tillväxthormon. Med tungt menas helt enkelt vad som är tungt för dig och inte för någon annan. Kör stora övningar med låga repetitioner (1-5) som marklyft, knäböj, farmers walk, bärkpress, chins, skivstångsrodd, militärpress, med mera.

Har du inget gymkort? Gå ut i naturen, ryt som en brunbjörn och lyft stockar, trädstammar, tunga stenar, stora däck, och allt annat tungt som du kan komma över.

Ett bra upplägg när det kommer till tung styrketräning är till exempel 5 x 5-metoden som liknar German Volume Training, men istället för att köra GVT 10 x 10 så kör du 5 set, 5 repetitioner och då förstås tungt. Mindre kan vara mer!

Det finns inget bättre för testosteronproduktionen än just sömn. Sömnbrist är något som garanterar lägre nivåer och kroppen producerar som mest testosteron då man sover. Och sover man dessutom bra blir allting så mycket bättre. Magnesium hjälper också dig att sova bättre och få mer kvalité på din sömn.

Intervallträning, HIIT, ökar både testosteron och tillväxthormon. Intervallträning förbättrar effektivitet i muskeln under träning och bränner mer fett samtidigt som det sparar på glykogen istället för att bränna upp det direkt. Intervaller hjälper till att bygga muskler och ökar storlek och styrka på snabba muskelfibrer. Genom att regelbundet träna intervaller får man bland annat. ökad cirkulation, ökad lungkapacitet och bättre hjärthälsa.

Undvik stress. Stress triggar utsöndringen av kortisol vilket är testosteronets fiende därför att ökad kortisolutsöndring minskar testosteronhalten i kroppen. Stresshormonet kortisol gör också så att man lägger på sig fett vilket i sin tur hämmar testosteronproduktionen.

Ha sex. Testosteron driver sexlust och sex i sin tur boostar testosteron, dock inte till den grad så att man bygger stora muskler genom att ha extra mycket sex. Att ha sex är naturligt och bra för välmåendet, precis som att ha stabila testosteronnivåer, och de två går väl hand i hand.

1 Comment

  1. Pingback: Rapport: Att Deffa Gör Män Manligare - Iron Man Magazine Sweden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Bränna Fett