Connect
To Top

Bränn Fett Och Bygg Muskler Effektivt Med Battle Ropes

Rep är inte enbart till för att klättra i, segling och dragkamp, de kan även vara riktigt bra träningsredskap. En stor fördel är att du arbetar separat med varje arm vilket eliminerar obalans i styrkan så att du får jämn träning i båda armarna. Förutom att du får slimmade, definerade muskler så ger de även dig riktigt bra konditionsträning.

Battle ropes hittar du på flertalet gym idag och de kommer i olika tjocklekar och längder. Har du inte tillgång till dem på ditt närmsta gym så kan du faktiskt tillverka ett själv. Allt du behöver är ett tillräckligt långt rep och tejpade ändar. Sen kan du hänga det över axlarna och dessutom få extra vikt på din promenad till och från gymmet, eller om du vill nyttja det utomhus så går det alldeles utmärkt att bara slå det runt ett träd eller en stolpe och börja veva.

Variera dina rörelser, veva inte bara repet upp och ned utan testa olika varianter som att röra armarna från sida till sida eller att slå repet i marken. Att gå från sida till sida belastar till exempel höften och bålen mer och om du rör repet i cirklar så ökar du rörligheten i skuldrorna.

Genom att variera dina rörelser så kommer du med tiden dessutom få styrka, rörlighet och uthållighet som du har stor nytta av i vardagslivet. Du kan också minska och öka belastningen genom att “greppa ner” på repet, alltså istället för att hålla i ändarna så håller du längre ned på repet närmare där det är fäst och på så sätt öka motståndet och göra övningen tyngre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Bränna Fett