Connect
To Top

German Volume Training Garanterar Muskler & Styrka

Har din utveckling stannat av? Ser du inte några gains i spegeln längre? Då kanske du ska prova German Volume Training – ett träningsprogram som är välbeprövat av eliten inom bodybuilding och styrkesport – som garanterar mer muskler och ökad styrka!

shutterstock_313520525

Tysk volymträning uppkom under mitten av 70-talet genom Rolf Feser, coach för det tyska landslaget i tyngdlyftning och omnämns ofta som German Volume Training, GVT. Ett liknande upplägg blev även lanserat av den legendariska bodybuilding-gurun Vince Gironda i USA.

Metoden prickskjuter en specifik grupp med muskelfibrer och exponerar dem för en omfattande mängd belastande repetitioner, mer specifikt tio set med samma övning. Kroppen anpassar sig till den ovanliga belastningen genom hypertrofi (muskeltillväxt). Med dessa anabola förutsättningar kan du stadigt öka vikten i flera veckor och dessutom lägga på dig något kilo muskler på vägen.

Målet med tysk volymträning är att genomföra tio set, tio repetitioner, med samma vikt för varje övning. Börja med en vikt på omkring 60% av ditt RM (repetitionsmax), till exempel om du bänkar totalt 100kg som RM, börja med en vikt på 60kg.

Vilka muskelgrupper och vilka övningar?

En bra början kan till exempel se ut så här:

Dag 1: Bröst & Rygg
Dag 2: Ben & Mage
Dag 3: Vila
Dag 4: Armar & Axlar
Dag 5: Vila

Börja gärna med basövningar, flerledsövningar, som kopplar in flera av kroppens muskler under lyftet. En träningsvecka kan se ut ungefär så här:

Dag 1: Bänkpress & Marklyft
Dag 2: Knäböj & Crunches i lutande bänk
Dag 3: Vila
Dag 4: Bicepscurls med Z-stång & Militärpress
Dag 5: Vila

Tio set per övning, tio repetitioner per set. Efter 1-2 veckor kommer du märka att du börjar bli starkare, öka då vikten med några kilon eller några procent av ditt max. Är det alldeles för tungt de sista seten, sänk vikten något och ge det en vecka till innan du höjer igen. För att inte tappa intensiteten vila endast cirka 1-2 minuter mellan seten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Bygga Muskler