Connect
To Top

Därför Vill Du Toppa Dieten Med Körsbär

Färgstark antioxidant i mörka bär ökar muskelmassa och minskar kroppsfett visar studie.

Modeexperter brukar säga att svart gör oss smalare, men ny forskning inom ämnet nutrition har visat att lila är färgen som gör oss smalast. Orsaken är en stark antioxidant.

Antocyaniner, antioxidanten som finns i lila och mörkröda frukter som körsbär och blåbär, ökar nämligen insulinkänsligheten i muskelceller och inhiberar inlagring av energi som kroppsfett.

Studien har publicerats i Journal of Medicinal Food. Forskarna studerade supplementering med körsbärsextrakt och försökspersoner som följde en fettrik diet minskade ökningen av kroppsfett och stimulerade tillväxt av fettfri muskelmassa (även om körsbärsextrakt inte förhindrade viktökning).

Bäst av allt är att gruppen som fick körsbärsextrakt minskade i kroppsfett runt midjan. Detta skapar inte bara en mer attraktiv fysik. Bukfett kan också vara en riskfaktor för kardiovaskulära sjukdomar.

Enligt forskarna bakom studien är det osäkert om riktiga körsbär ger samma resultat. Men körsbärsjuice är känt för att minska muskelsmärta, förbättra återhämtning och bekämpar dessutom cancer och kardiovaskulära sjukdomar. Körsbärsjuice innehåller dock en hel del socker, så vi föreslår att du sparar juicen till din postworkout-shake tillsammans med ditt proteinpulver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Fettförbrännare