Connect
To Top

Frekvent Fiskkonsumtion Ökar Inte Fettförbränningen

Många experter rekommenderar en ganska frekvent fiskkonsumtion. Inte bara för att det är hälsosamt med Omega-3, den essentiella fettsyran som förekommer i bland annat fet fisk, utan för att det främjar fettminskning. Något data från ny forskning nu motbevisar.

En studie genomförd av australienska forskare visade ingen skillnad i viktminskning mellan personer som äter en lågkaloridiet med ett gram olivolja varje dag och en lågkaloridiet med fisk två gånger varje vecka. Samma gäller diet med tillskott av Omega-3. Samtliga grupper gick ner i vikt, så mycket som 5 kilo, och minskade 1 % kroppsfett. Men forskarna såg inga fördelar med mer fisk på tallriken, under en lågkaloridiet, för att främja fettminskning och fettförbränning.

Referenser:
BMC Public Health, 13:1231, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Kost