Connect
To Top

Hela Ägg Bättre Än Äggvita Till Frukost – Visar Studie

Äggvitan har varit en självklar del av bodybuilding-kulturen så länge vi kan minnas. Det är nästan otänkbart att ifrågasätta detta frukostalternativ, men nu är det dags.

Ny forskning som är publicerad i tidskriften Metabolism visar att hela ägg i en måttligt kolhydratbegränsad diet (25-30 procent av det totala intaget av kalorier) förbättrar insulinkänslighet och plasmainsulin-nivåerna i högre utsträckning än rena äggvitor. Varför använder vi inte hela ägg istället? Äggvitor innehåller protein med hög biotillgänglighet, men när det kommer till andra näringsämnen är det mindre bra. Gulan innehåller fettlösliga vitaminer – till exempel A, E, D och K, kalcium, magnesium, järn, selen och antioxidanterna karotenoider, lutein och zeaxantin – som du faktiskt behöver i dieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Deff