Connect
To Top

Intervju: Eileen Kvaale Røs Tränar Med Tankens Kraft

Jag har sett på både Facebook- och Instagram-bilder från inspelningar av filmer. Kan du berätta för oss vad det handlar om? Hollywood Next?

Jag är glad att jag fått prova på en hel del annat på senare år. Senaste filmprojektet var en kortfilm. Det är en actionfilm med en hel del kämpande, blod och dåliga ”ass babes”. ”Writing on the wall” heter den, och kommer ut i mars. Gillar att prova nya saker. Men jag har inga planer på att ta över Hollywood. Har varit på semester där. Det får nog räcka. Haha…

Betyder det mindre tid för fitness nu framöver?

Absolut inte! Det finns fokus på fitness ett tag till, men jag är bra på att klämma in andra projekt, även om chansen uppstår. Det blir bara mindre fritid, men det är det värt det tycker jag.

image (7)

Hur började du med styrketräning?

Jag har dansat nästan hela mitt liv. Så jag började med styrketräning som tillägg till dansen för sju år sedan. Det var inte för mer än två år sedan som jag bestämde mig för ett ordentligt upplägg på mat och träning. Jag behövde ett mål! Något att kämpa för. Jag ville se förändringar på kroppen och göra något nytt.

Vad fick du för reaktion från din omgivning när du berättade att du ville tävla i Bikini?

Fick bara positiva reaktioner på det. För många är Bikini Fitness-grenen ganska okänd och när du förklarar att det är en mild form av bodybuilding så blir det en del frågor. Men det verkar som de flesta människor tycker det är intressant.

Vilka var dina tidiga förebilder?

Jag måste säga att mina förebilder är mina föräldrar. Jag har alltid haft stöd från min mamma och pappa oavsett vilka val jag har gjort. Jag har fått prova nya saker utöver det vanliga och förverkliga mina drömmar. Jag ser upp till min pappa och hans träningsmoral. Han har alltid varit väldigt fokuserad och arbetar fortfarande med triathlon, maraton och Ironman! Hans sista Ironman-lopp gjorde han mycket bra ifrån sig på – när han var 54 år gammal! Han har också ett rekord för att simma över Trondheimsfjorden som är 17 km lång. Det tog honom endast 4 timmar och 48 minuter.

Vad inspirerar dig?

Jag inspireras av att sätta mina egna mål och uppnå dem. Jag älskar nya upplevelser och glädjen runt i ett bemästra nya utmaningar.

image (1)

Om du fick bli någon annan för en dag, vem skulle du vilja bli då?

Jag hade verkligen kunnat tänka mig att vara min träningspartner Veronica Dalsnes för en dag! Skulle helst inte vara henne på en söndag, då vi har en ”tung dag” på träningsplanen. Hon är så vansinnigt stark i knäböj bland annat, och det borde vara en lycklig dag för att försöka ta upp så mycket som möjligt! Kanske kan jag en vacker dag få den önskan uppfylld.

Vad är det roligaste du har sett på ett gym?

Jag har sett mycket roliga filmer från hela världen där människor utför väldigt konstiga övningar på gymmet! Men tyvärr har jag inte ännu sett något liknande där ja jobbar. Killarna på Kaliber är alldeles för erfarna kanske.

Vad är dina mål inom fitness?

image

Mitt första överträffade alla förväntningar. Jag nådde mina mål hösten 2013, och syftar då på att ta träningen till nya höjder. VM och EM är viktiga mål i nära framtid, men Arnold kunde vara kul att försöka sig på.

Vad är den ultimata looken på en tjej?

Jag tycker att former är fint. En vältränad rumpa, tajta lår, och markerade axlar är mycket attraktivt med god symmetri.

Vilken muskelgrupp är snyggast på en kille?

Jag tycker att armarna är finaste muskelgruppen på killarna. Stora maskulina armar i t-shirts – det gillar jag. Meow!

Hur tränar du?

Jag tränar ett program som heter ”curves workout”. Här ligger fokus på skinkorna och låren. Jag tränar fem dagar i veckan, där fyra av dagarna är rumpa och lår. Jag har också fokus på rygg och axlar, eftersom dessa är områden som jag vill förbättra till nästa tävling. Under lågsäsongen kör jag ingen kardio. Detta för att behålla så mycket massa i kroppen som möjligt när tävlingsscenen väntar.

Hur dietar du?

Jag följer biorytmen med periodisk fasta. Detta fungerar mycket bra för mig, under både on- och offseason, när min dag börjar lite senare på morgonen och kroppen är van vid ett sådant ätarmönster. Som tillägg till den näringsrika maten använder jag kosttillskott från BMR Sports Nutrition före, under och efter träning för att ge kroppen den energi den behöver.

arkmedia1

Den mest exotiska platsen du har besökt?

Det måste vara Maui på Hawaii. En liten ö med mycket vacker natur och omgivning. Kan väl tänka mig att åka tillbaka dit någon gång.

Har du något livsmotto?

Mitt motto är ”tankens kraft”. Detta har jag även tatuerat på revbenen. Det betyder bara att ditt tankemönster styr större delen av ditt liv. Du blir den du vill vara. Du klarar det du vill klara. Tänk positivt! Testa på dig själv! Du kan göra vad du vill för att du klarar att göra vad du vill. Detta är ett motto som speglar mycket av det liv som jag har levt fram till nu.

Vad kan du ge för tips till nybörjare och tjejer som vill börja tävla i Bikini?

Skaffa ett ordentligt träningsprogram och ett riktigt kostprogram av en coach. Detta är A och O för att börja bygga muskler och bli framgångsrik i träningen. Träna tung styrketräning, ät näringsrik mat och undvik tung konditionsträning.

Något du vill hälsa till våra läsare?

”Levvah livet!” Det finns ett talesätt jag och mina vänner brukar använda mycket och det betyder ”leva livet”. Fungerar garanterat.

image (2)SNABBFAKTA: Eileen Kvaale Røs
Bor: Trondheim, Norge
Gym: Kaliber treningstudio
Jobb: Frisör
Instagram: eileenk_rost
Favoritövning: Hip thrust/glute bridge
Favoritmuskel: Ben
Favoritdietmat: Knäckebröd med ”kyllingost”
Skräpmat: Rostat bröd med smör och ”Nutella”
Motto: Tankens kraft!
Var skulle du vilja vara just nu: En varm plats!
Sponsor: BMR Sports Nutrition
www.BMRStore.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Binais Begovic

  • Iron Man Magazine Officiellt Up-And-Running!

    Det är med stolthet vi lanserar svenska Iron Man Magazine–hemsidan! Exakt en månad innan den tryckta tidningen kommer ut i butikshyllor runtom i...

    Binais Begovic, Chefredaktör2014/01/27