Connect
To Top

Intervju: Mikael “Aldrig Vila” Hollsten Avslöjar Allt

Mikael “Prime” Hollsten. Bloggare, entrepenör, och gladiator. Mikael, som vi känner från den omåttligt populära bloggen Aldrig Vila och TV-programmet Gladiatorerna på TV4, har onekligen många stränger på sin gura. Svenska Iron Man-redaktionen har träffat fenomenet Mikael Hollsten och pratar Aldrig Vila, Gladiatorerna, och framtiden.

 

IMG_9503

“Just nu så trivs jag som fisken i vattnet och har inga planer att flytta hem. Tvärt om så är planerna just nu att etablera företaget i USA”

 

Hur började du med Fitness?
Började styrketräna i slutet av min basketkarriär och för att jag var less på att vara spinkig och min dåliga hållning.

Vad gör dig motiverad?
Det har skiftat under livet. Idag så gör nya projekt och idéer mig motiverad och driven. Jag älskar att starta upp nya saker och följa utvecklingen fram till färdig produkt. Smarta, driftiga människor inspirerar mig otroligt mycket.

Vad är det bästa rådet du har någonsin fått?
Att vara snäll och positiv mot andra.

Hur trivs du i Kalifornien? Kommer du någonsin att flytta tillbaka till Sverige?
Det går aldrig att säga aldrig men just nu så trivs jag som fisken i vattnet och har inga planer att flytta hem. Tvärt om så är planerna just nu att etablera företaget i USA och starta produktion/försäljning här borta.

 

IMG_9492

“Jag har slutligen fått känna att i slutändan så handlar allting om att ha kul och när det slutar vara roligt så är det dags att söka något annat.”


Vad saknar du mest med Sverige?

Min familj.

Hur ser planerna nu det kommande året med träning, Gladiatorerna och ditt företag Aldrig Vila?
Vi startar upp en bloggportal under AV samt lanserar en mängd nya tillskott och har även en helt ny kollektion kläder. Nya produkter och projekt så som träningsparker i Sverige är planerade men går tyvärr inte att sätta ett datum på.

Om du möjlighet spola tillbaka tiden, och möta dig själv 10 år yngre, vad hade du sagt?
Jag hade spolat tillbaka 12 år och bett mig att inte skaffa en Tribaltatuering på vaden. Sen hade jag sagt -“Du kommer vara lyckligt gift i Kalifornien om 12 år, bara för att freaka mig lite”.

Vad gör dig irriterad?
Unga människor som beter sig som trångsynta konservativa gubbar. Att man inte lever som man lär utan brölar ut propaganda så länge den inte krockar med dina egna dagliga åtaganden och beslut. Det gör mig skrämd hur lite de nya “vuxna” människorna där ute läser på om vad som sker i världen samt tar till sig ny forskning och utmanar samhällets hjärntvättande.

_MG_6611-1

Vad gör dig glad?
Att göra precis det jag gör nu (inte svara på intervjufrågor specifikt).

Hur trivs du med att vara gift?
Jag trodde inte det skulle vara någon skillnad men det känns bra i munnen att kalla min tjej för min fru. Jag är stolt över att vara gift och jag tycker det är coolt att ta del av en gammal sed som pågått så pass länge.

Vad har rollen som Prime i Gladiatorerna betytt för dig?
Mycket, men inte det folk kanske tror att det betytt. Jag har fått träffat nya människor som jag förmodligen aldrig träffat förut. Jag har fått utstå stress, press och nervositet som jag aldrig känt förut. Jag har fått lärt mig hur snabbt 2 veckor kan susa förbi. Jag har lärt mig hur pass naken man känner sig i enbart kallingar och ögonskugga inför 3000 åskådare. Jag har slutligen fått känna att i slutändan så handlar allting om att ha kul och när det slutar vara roligt så är det dags att söka något annat.

Vem är den skönaste snubben du har träffat i Kalifornien och varför?
Den oerhört korta stund jag fick prata med Joe Rogan som är en man jag ser upp till och diggar rejält. Varför han är skön är för att han är smart, ödmjuk och inspirerande.

Någon du ser upp till?
Joe Rogan, Ricky Gervais, Min pappa, mamma och storebror.

IMG_9489

“Starta inte en blogg bara att alla andra gör det. Tävla för att du själv vill och träna för att det utvecklar dig inte bara fysiskt utan som person.”


Vilket råd vill du ge till nya fitnessaspiranter i Sverige?

Att göra sin grej… Att inte joina alla typiska instagram hysterier, att inte släppa en tshirt så fort som det bara går. Bli inte illamående om du inte har en egen hashtag inom 2 dygn efter din första tävling. Starta inte en blogg bara för att alla andra gör det. Tävla för att du själv vill och träna för att det utvecklar dig inte bara fysiskt utan som person. Var ödmjuk och snäll. Respektera andra nybörjare och även folk som varit i gamet länge. Kortfattat: Var en bra människa oavsett vad du ska göra i livet.

Något du vill hälsa till våra läsare?
Det jag skrev på fråga 14 egentligen. Gå er egen väg och gör precis exakt det som du vill göra. Oh ja! Lyssna på min och Justins podcast: The Restless Cast som du kan hitta på www.therestlesscast.com

Två saker som du aldrig någonsin har avslöjat?
Jag har gråtit till ett Futurama-avsnitt. Jag lyssnar en del gånger på Miley Cyrus på gymmet… #WreckingballMotherFuckers

Iron Man Magazine - Mikael Hollsten - Aldrig Vila


Vilket är den bästa träningsstrategin du någonsin använt?

Att vara open minded och aldrig vara rädd för att misslyckas.

Mikael Hollsten är aktuell som gladiatorn Prime i TV4. Du hittar honom på AldrigVila och avmhollsten på Instagram. Läs och se mer Mikael Hollsten i Iron Man Magazine #2.

 

3 Comments

 1. Mathias Zachau, Redaktör

  Mathias Zachau, Redaktör

  2014/01/23 at 13:06

  Mycket bra intervju!

 2. Jimmy

  2014/01/27 at 20:34

  Mikael verkar som en sympatisk person. Får se om jag kan lyckas ta mig till Kalifornien någon gång och träna där, kanske träffa på själva AV.

 3. Annika wadell

  2014/06/03 at 20:40

  Klart den snyggaste kroppen i gladiatorerna.. Helt perfekt lagom;)
  Lycka till

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Intervjuer