Connect
To Top

Intervju: Bikini Fitness-Stjärnan Veronica Dalsnes

Hur började du med styrketräning?

Det var egentligen bara en slump att jag började träna träna. Det är 2 år sedan jag började träna regelbundet, och sedan har jag tränat i genomsnitt 5 dagar i sträck per vecka.Även när det har varit semester. Jag coachades först av Gunnar, som är ägare till Kaliber Gym, och han satte mig på ett program som heter Starting Strength. Det fungerade otroligt bra och var mycket motiverande. Idag tränar jag på ett program som heter Curves Workout, som jag har hjälpt till att forma. Den är konstruerad för en Bikini Fitness-kropp, och fungerar effektivt när muskelgrupper som rumpa, ben och axlar är prioritet.

Vad fick du för reaktion från din omgivning när du berättade att du ville tävla i Bikini?

Jag har ända sedan jag sa att jag ville tävla i Bikini Fitness alltid haft stöd av min familj och vänner. De har alltid stöttat och följt mig genom flera tävlingar. De har alltid jublat på mig och jag har aldrig haft några dåliga reaktioner verkligen till beslutet att tävla i Bikini Fitness. Så jag har bara positiva erfarenheter av det.

Vilka var dina tidiga förebilder?

Jag var 2010 i Las Vegas på Mr Olympia, och det var det första mötet med Bikini Fitness. Jag älskade grenen redan då, och sedan när det kom till Norge. Nathalia Merlo är nog min favorit inom Bikini Fitness. Jag tycker att hon har en helt galen fin kropp och utstrålning.

07_resize

Vad inspirerar dig?

Det finns mycket som inspirerar mig i livet. Jag vill vara en bra förebild för min son, för att visa att genom hårt arbete och hängivenhet kan gå långt. Att hjälpa andra att nå sina mål är också något som inspirerar mig. För att se engagerade människor som verkligen sätter mål och när de ger mig inspiration att ge ytterligare själv. Det behöver inte bara vara personer som är dedikerade i relation till fitness. Men även andra saker i livet.

Om du fick vara någon annan för en dag, vem skulle du vilja vara då?

Det var en svår fråga egentligen. Det har egentligen aldrig funnits någon annan jag skulle vilja vara en dag när mitt liv är fascinerande nog som det är. Jag skulle nog hellre vrida tillbaka klockan lite och få en dag med min farfar.

Vad är det roligaste du har sett på ett gym?

Jag tror att de som gör stönande ljud som hör mer hemma i sovrummet än på gymmet får mig att skratta en hel del. Jag skrattar så mycket att jag måste faktiskt lägga av, gå därifrån och göra något annat tills de är klara.

03_resize

Vad är dina mål inom fitness?

Jag strävar efter att ställa upp på VM. Eller så tror jag också Arnold, och andra stora tävlingar i Europa är frestande.

Vad är den ultimata looken på en tjej?

Det finns många bra Fitness-tjejer idag. Det är inte bara bikinifysiken som tilltalar mig men även de andra fitnessgrenarna som Athletic Fitness, Body Fitness etc. Generellt vad jag tror är det ultimata utseendet är en kvinnlig kropp som har symmetri. Jag tycker det ser feminint ut.

Vilken muskelgrupp är snyggast på en kille?

Jag gillar mycket med den manliga kroppen. Det är svårt att plocka ut bara en muskelgrupp som är bäst. Jag är mycket noga med symmetri, det ger en heltäckande bild. Det ofta så att män har en vansinnigt bra överkropp men glömmer att träna rumpa och ben. Men en snygg rumpa på en människa är alltid väldigt sexigt.

Hur tränar du?

Jag tränar en hel del rumpa och ben. Enligt programmet tränar jag fem dagar i veckan. Och fyra av dem är fokus på ben och rumpa. Jag är väldigt petig med symmetri även på den kvinnliga kroppen, och tycker om att lyfta fram de styrkeövningar som ger en feminin och kurvig kropp.

Hur dietar du?

Jag äter enligt biologisk rytm med periodisk fasta både off- och onseason. Eftersom det är så gott som identiskt mitt normala ätmönster. Och det fungerar väldigt bra för mig. Dessutom, jag tar tillskott för att se till att jag får i mig allt som min kropp behöver för att få tillräckligt med energi och ger det där lilla extra, både i vardagslivet och i utbildning. Dessa vitaminer, före träningen, BCAA, protein och kolhydrater. Jag använder undantagslöst produkter från BMR Sports Nutrition, som jag tror har den bästa effekten och dessutom kvalitén.

05_resize

Den mest exotiska platsen du besökt?

Jag är mycket förtjust i att resa, och att det är Kroatien som jag gillar mest av de länder jag har besökt. Där har jag varit ett par gånger nu. Och det kommer att bli många fler resor dit.

Har du något motto i livet?

Jag är av den uppfattningen att hårt arbete och engagemang belönas till slut.

Vad kan du ge för tips till nybörjare och tjejer som vill börja tävla i Bikini Fitness?

Lägg av med för mycket motion, och kost är oerhört viktigt för att kunna prestera. Jag ser alltför många idrottare som tar det för lätt, och inte får visa upp sin fina fysik, för att de inte övat tillräckligt mycket på posering och T-walk. Jag övade minst två dagar i veckan på detta. Och du kan faktiskt bli så mycket som en finalist, om du övar tillräckligt mycket och tillräckligt bra.

Har du något du vill hälsa till våra läsare?

Låt inte någon säga till dig att du inte kan uppnå det du vill.

unnamedSnabbfakta om Veronica Dalsnes

Namn: Veronica Dalsnes (Bikinifitnessgirl på Instagram)
Bor: Trondheim, Norge
Gym: Kaliber Gym
Sponsor: BMR Sports Nutrition
Favoritövning: Knäböj
Favoritmuskelgrupp: Rumpa. Jag är nog en bootylover.
Favoritskräpmat: Jag äter sällan skräpmat, då föredrar jag hälsosam mat. Jag tror att skräpmat smakar lite konstgjord. Så i mitt hem är det bara min son som äter det. Min favoritmat är för närvarande Sushi.
Din drömkille: Det måste vara min farfar, om man nu kan säga det. Han har alla de egenskaper som är viktiga i livet. Det finns ingen som kan mäta sig med honom<3

Fotograf: Arve Kristoffersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Intervjuer