Connect
To Top

Killar Kan Också Få ‘Coregasm’ Under Träning

Du kanske har hört talas om kvinnor som får oragsm när de tränar? Det visade sig inträffa i samband med deras magträning och vissa specifika övningar som de utförde, vilket myntade termen ‘coregasm’.

Nu kommer det forskning som visar på att det är vanligare än vi tror. Ungefär var tionde person har upplevt orgasm eller liknande medan de tränat, utan att ha sex i åtanke eller via beröring, säger Professor Debby Herbenick, Men’s Health. Killarna i hennes studier upplevde njutning medan de gjorde sit-ups, pull-ups, repklättring och löpning.

Det galnaste är dock att ‘coregasmerna’ inte verkar ha något att göra med att de tänkt på sex eller att de tagit på sig själva, utan de verkar bara ha inträffat genom att man jobbat med magmuskulaturen på något sätt.

Forskare har ännu inte kunnat komma fram till hur de är möjligt. En teori är att inre organ och nervtrådar blir stimulerade, vilket är förknippat med orgasm.

De flesta killar som har upplevt fenomenet beskriver det som mer intensivt än när de onanerar, men mindre häftigt än när de är med en partner. Konstigt nog så får många män coregasms utan att ens ha erektion.

Detta är inte något som vi nödvändigtvis skulle rekommendera att du försöker uppnå, åtminstone inte i ett offentligt gym. Om du känner att en coregasm är på gång, kan du förhindra det genom att stoppa rörelsen du gör, säger Professor Herbenick.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Forskning