Connect
To Top

Ledare: En Vecka i Muskelmecka (oktober 2015)

Ett besök till Muscle Beach i Los Angeles är mäkta inspirerande. Definitivt något jag kan rekommendera alla som har ett intresse för bodybuilding.

När jag skriver dessa rader befinner jag mig i Santa Monica i Kalifornien. Just landat från en smäktande fotografering med BMR-modellen Ako Rahim på Metroflex i Long Beach (samma hood som en viss Snoop Dogg huserade när han satte sin prägel på det amerikanska västkust-soundet). Ingen mindre än Binais Begovic – som är utgivare för svenska Iron Man och numera chefredaktör för modertidningen – regisserade och plåtade. Bilderna blev för övrigt fantastiska och det är oerhört inspirerande att vara med på plats, där allt en gång började.

Det känns nästan overkligt. Jag minns tydligt mina första influenser från den här platsen. Bodybuilding-dokumentärer som Pumping Iron, som utspelade sig på det nu kultförklarade Golds Gym (originalet) som finns kvar här vid Venice Beach, formade min barndom.

Jag drömde mig bort till överdimensionerade gym, som här är stora som hangarer, stränder som fortsätter till horisonten och nu är jag här. Det är knappt att jag kan fatta att det är sant. Igår sprang jag in i Mr. Olympia-finalisten Dexter Jackson på Golds Gym. Dessförinnan hade jag den stora äran att skaka tass med en annan vältränad förebild – nämligen Animal-fenomenet Frank McGrath, som visade sig vara lika trevlig som han är stor. Under sista besöket i muskelmeckat fick jag dessutom chansen att byta några ord med Men’s Physique-mästaren Steve Cook. Bara en sådan sak. Obeskrivligt!

Jag uppskattar utvecklingen som sker i vår bransch just nu. Internet har förändrat allt och banar nu väg för en bredare sport, där det personliga uttrycket är viktigare än någonsin. Av samma anledning känner jag mig enormt lyckligt lottad som har möjlighet att arbeta med ett så anrikt magasin som Iron Man. En tidning som bidrar till att utbilda tränande i olika kategorier och nu förändrar fitnesskulturen som vi känner den. Jag är oerhört tacksam för mina otroliga kollegor, alla begåvade och kunniga medarbetare här i USA och hemma i Sverige.

Snart sitter jag på planet tillbaka. Men även om det kaliforniska ljuset kommer lysa med sin frånvaro och den nordiska solen inte lär våga sig fram förrän nästa år så har vi några av årets mest produktiva månader framför oss. Vi laddar upp med reportage som håller motivationen varm resten av säsongen. Missa inte det trippelintensiva armprogrammet med månadens omslagsmodell, glänsaren Wille Stenwall som personifierar en ny tävlingsgren, samt det personliga mötet med världens mest inflytelserika kvinnliga fitnessupermodell i Michelle Lewin.

Kom ihåg att det inte är timmarna i toppform på världens skönaste stränder som får oss att växa allra mest. Det är tiden vi lägger på gymmet resten av året. Varma sommarkvällar i badande sol, nervkittlande tävlingsdagar, prisutdelningar och andra ögonblick vi minns är bara kulmen på något som är mycket större. Den riktiga resan är den vi gör på gymmet varje dag, året runt, när vi tränar för styrka och kämpar för att lägga på oss muskler. Den är häftigare än alla stränder i världen. Ja, även den som sträcker sig från Santa Monica till Venice i Kalifornien.

Mathias Zachau
Chefredaktör

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Artiklar