Connect
To Top

4 Nyttiga Livsmedel Som Hjälper Dig Att Leva Längre

En av hemligheterna till att leva ett långt hälsosamt liv, förutom goda gener, är att äta färgstarka frukter och grönsaker. Detta är 4 livsmedel som hjälper dig att leva längre.

Frukter och grönsaker är fullpackade med näring och antioxidanter som motarbetar en myriad av sjukdomar. Desto större variation bland dessa livmedel desto bättre. Även om det finns ett par självklara livsmedel som du borde äta om du vill leva längre. Detta är våra favoriter.

Grapefrukt: En studie från Hebrew University of Jerusalem och Massachusetts General Hospital, genomförd och publicerad 2010, upptäckte naringenin – den antioxidant som ger grapefrukten dess bittra smak – han hjälpa till att bryta ned fettsyror som diabetesmediciner.

Hallon: Innehållet i dessa röda bär, som passar utmärkt till kvarg eller kassein, reducerar risken för hjärtinfarkt, beläggning i artärer, och minskar risken att drabbas av olika sorters cancer.

Vitlök: Allicin, som är det ämne som ger vitlöken dess speciella karaktär, har visat sig kunna sänka blodtrycket. Ämnet har även visat sig kunna förebygga olika sorters cancer.

Kaffe: Kaffe är fullpackat med polyphenol, som har visat sig ha en myriad av positiva effekter på hälsan. En studie följde mer än 400 000 människor och fann att kaffekonsumtation kan kopplas till minskad risk för sjukdomar som diabetes, hjärtinfarkt och infektioner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Kost