Connect
To Top

“Life is short, eat dessert first”

Aloha!

Njuter för fullo av mina sista dagar på semestern, känns som att jag varit borta från Blå stjärnan i en halv evighet å jag längtar faktiskt tills på måndag när jag får dra på mig scrubsen o kliva in på operationsavdelningen bland kollegor, hundar & katter 😀 Men dessa lediga dagar hemma i Gbg utan några som helst måsten har verkligen varit guld! Trodde jag skulle klättra på väggarna av tristess 😛

Igår mötte jag upp min underbara vän Elin för en lunch i stan, så mysigt o äntligen kunna vara social över en bit mat (som inte innefattar en trött torsklåda & en lika trött Josefin 😛 ).
image
Det blev en jättego sallad på Deli and Coffee vid Kungsportsplatsen. Rekommenderas starkt om du vill ha en fräsch & god sallad!

Efter lunchen bar det av ner i Exhales källare för ett arm/axel/rygg/abs pass. Fortsatt på samma träningsschema som under dieten & trivs jättebra med de (en 6 split, 5 träningsdagar å en vilodag, tror jag nämnt i detalj hur de är upplagt tidigare på bloggen så hoppar det nu). Men i och med att jag tänker ha lördagar som en “High day” och till viss del även en såkallad “Cheat day” så vill jag köra mitt tunga benpass på lördagar så jag kan utnyttja energin från de extra carbsen. Vilket innebär att jag tänkt lägga in ett “hitte på pass” på fredagar. Om jag haft dålig kontakt i ngn muskelgrupp tidigare i veckan lägger jag in det, lite stretch/foamrolling, ev lite bröst (som jag ej har inlagt i schemat sen innan) eller helt enkelt en extra vilodag om kropp å knopp känner för fredagsmys istället för fredagsfys 😀 Så idag blir första “hitte-på-passet” , spännande 😀

Imorgon äre lördag och jag o Elin ska träffas över ett glas vin, go mat och bland annat mina inte lika onyttiga nutella-chokladbollar. Så för att ni också ska få chansen o lördagsmysa med dessa goingar så kommer receptet här;

Ingredienser till 5 stora bollar;

Hasselnötskrämen i mitten;
Hazelnut cream från gymgrossisten. Jag la 5 st teskeds stora klickar på bakplåtspapper i en matlåda o la in i frysen över natten. Alt gör 10 mindre klickar o få 10 bollar på detta recept.
image

Chokladbollssmet;
60g havregryn
10 dadlar
1/2 msk sötströ
1 1/2 matsked kakao
1 tsk kokos olja
1 msk stark kaffe
1/2 dl äggvita

Topping;
CarbZone’s low carb mörkchoklad & havssalt

Mixa allt noga till en jämn smet och gör tillräckligt stora bollar att den frysta hasselnötsklicken blir helt täckt.
image
Jag lät mina chokladbollar vila lite i kylen innan jag doppade dem i den smälta chokladen. Strödde till sist lite havssalt över dem!
image

Magiskt goda & nästintill sockerfria! Endast hasselnötskrämen som innehåller 3g socker/100g vilket är typ nada jämfört med vanlig nutella som har 56,8g socker/100g 😛

Toppen å kunna varva nyttiga onyttigheter men tväronyttiga onyttigheter 😛
Som dessa tillexempel 😉
image
Om jag var lycklig när jag satt med dessa nya cookie core ben & jerry glassarna i knäet för snart 2 veckor sedan 😛

image
Eller denna goding från helgen i Sandnes, “McFlurry extra allt” ! Inte långt ifrån lika go som b&j glassarna 😛

Nej nu lär jag sluta tänka på glass å bege mig mot gymmet å mitt “hitte-på-pass” 😀

Hadee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Josefin Lindell

 • Sockerfri Gulerodskage!

  Aloha! Första jobbdagen på en månad avklarad & det känns gött o vara tillbaka 😀 Kikar bara in lite snabbt här...

  Josefin Lindell2015/10/19
 • Middagstips för pastaälskare!

  Gjorde precis en drömgo pastarätt! 😀 Återigen använde jag mig av lite nyttigare alternativ av råvaror. Så istället för vanlig pasta...

  Josefin Lindell2015/10/16
 • I’m back!

  Long time no see! Kan inte minnas hur många ggr jag startat mina blogginlägg med just det uttrycket 😛 Men när...

  Josefin Lindell2015/10/15
 • Linnet OCH trosorna ut & in…

  ..that kind of a day! Överskriften sumerar min dag rätt bra! Denna low day har min hjärna verkligen gått på lågvarv!...

  Josefin Lindell2015/08/13
 • Once you see results, it becomes an addiction

  Nu är det ynka 8 veckor kvar till SM & vi har kommit till det stadiet i dieten där man ser...

  Josefin Lindell2015/08/11
 • Oh happy day!

  Lyckades pricka in en solig ledig torsdag!!! 😀 Hunnit ligga ute i solen någon timma, men matklockan ringde o det var...

  Josefin Lindell2015/08/06
 • Låt det bli morgon snart…

  …när man vaknar upp 01:34 å blir besviken över att klocka INTE är mer vet man att det är natten innan...

  Josefin Lindell2015/07/31
 • Summer lovin!

  Ääääntligen lite sol å värme! Denna helgen har jag hunnit med både årets första shorts premiär och solat utomhus i bikini...

  Josefin Lindell2015/06/28
 • My kind of Midsommarfirande

  Startade min morgon med 30 minuters plyo i en regnvåt trappa i bostadsområdet intill mig. Upp å ner, upp å ner...

  Josefin Lindell2015/06/19