Connect
To Top

Motivation är A och O..

Jag får ofta frågor från vänner, familj o kollegor om hur jag orkar hålla diet, träna 2 pass om dagen och ha ett heltidsjobb som kräver full fokus. Jag ser det som så att jag inte har nå alternativ. Då blir det genast så mycket enklare. De handlar ju om att motivationen å dem mål man sätter upp korrelerar. Ska jag tävla i bikinifitness så krävs det två pass om dagen och strikt diet 7 dagar i veckan, och som coach Niro sa; “Dieten vet inte om att det är helg”.

Och när det gäller mitt jobb, jag älskar det! Att gå ner i tid eller byta yrke finns inte för mig, jobb är trots allt prio 1 min värld. Att trivas i sin vardag tror jag ligger i grund för att man ska lyckas nå sina mål oavsett om det gäller träning eller inte.

Så till alla som bestämt sig för att komma igång med en hälsosammare livsstil; Gör små förändringar till en början. Att gå direkt från att äta precis det man känner för och träna någon enstaka gång i veckan till att strikt hålla en diet och ett träningsschema slutar ofta med att man “failar” på någon punkt, känner sig dålig och efter x antal felsteg ger upp. Alla kommer vi att göra fel, det gäller bara att resa sig upp, ge sig fan på att lyckas och köra vidare.
För mig är det känslan av att känna mig nöjd över mig själv och att få se framsteg som gör att min motivation hålls på topp.
Så börja tex med att hålla en bra kost mån-fre och va nöjd där på fredagskväll när tacosen dukas fram, unna dig det och se fram emot att vara lika grym nästa vecka också.
Likaså med träningen, sätt dig ner med almanackan på söndag kväll varje vecka o planera in när du skall köra dina träningspass och för varje pass du genomför sätt en liten grön bock å va förjävla glad över hur grym du är.
Så innan du drar igång en sån här grej, tänk igenom allt ordentligt, ha en plan och se till att följa den.
imageVad har du för mål? Vad är du beredd att offra för att nå ditt mål?  Börja hellre i låg skala, så du kan känna dig nöjd, se resultat, få ökad/bibehållen motivation och se till att vara “the best version of you” varje dag.
 Det kommer vara tufft, inget får vi gratis, men när du sedan stolt kan se tillbaka på den resan du gjort lovar jag att du kommer tycka att det har varit värt varenda svettdroppe och dietmatlåda.
Motivations svackor kommer alltid att förekomma, hitta ditt sätt att komma ur dem effektivt och smidigt. För mig är nya träningskläder som en spark i röven. Finns ju inget roligare än att träna i en ny snygg outfit. Vad det än är som ger din motivation en nytändning, se till att lista ut vad det är innan svackan är här!
Nu lär jag sätta fart så jag hinner klart med allt innan jobbet kallar, 12-21 pass fre-sön, yiiiha!
Kör hårt! Jag tror på dig! Kan jag så kan du!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Josefin Lindell

 • Sockerfri Gulerodskage!

  Aloha! Första jobbdagen på en månad avklarad & det känns gött o vara tillbaka 😀 Kikar bara in lite snabbt här...

  Josefin Lindell2015/10/19
 • Middagstips för pastaälskare!

  Gjorde precis en drömgo pastarätt! 😀 Återigen använde jag mig av lite nyttigare alternativ av råvaror. Så istället för vanlig pasta...

  Josefin Lindell2015/10/16
 • “Life is short, eat dessert first”

  Aloha! Njuter för fullo av mina sista dagar på semestern, känns som att jag varit borta från Blå stjärnan i en...

  Josefin Lindell2015/10/16
 • I’m back!

  Long time no see! Kan inte minnas hur många ggr jag startat mina blogginlägg med just det uttrycket 😛 Men när...

  Josefin Lindell2015/10/15
 • Linnet OCH trosorna ut & in…

  ..that kind of a day! Överskriften sumerar min dag rätt bra! Denna low day har min hjärna verkligen gått på lågvarv!...

  Josefin Lindell2015/08/13
 • Once you see results, it becomes an addiction

  Nu är det ynka 8 veckor kvar till SM & vi har kommit till det stadiet i dieten där man ser...

  Josefin Lindell2015/08/11
 • Oh happy day!

  Lyckades pricka in en solig ledig torsdag!!! 😀 Hunnit ligga ute i solen någon timma, men matklockan ringde o det var...

  Josefin Lindell2015/08/06
 • Låt det bli morgon snart…

  …när man vaknar upp 01:34 å blir besviken över att klocka INTE är mer vet man att det är natten innan...

  Josefin Lindell2015/07/31
 • Summer lovin!

  Ääääntligen lite sol å värme! Denna helgen har jag hunnit med både årets första shorts premiär och solat utomhus i bikini...

  Josefin Lindell2015/06/28