Connect
To Top

Nordic Grand Prix 2014 – En Exklusiv Show i Världsklass

Hur var tävlingen Nordic Grand Prix på Fitnessgalan i Globen, egentligen? Världsklass. I en artikel berättade vi om potentialen. Det har funnits förväntningar om en mässa som kan förändra den svenska fitnessbranschen, med tävlingar i regi av arrangörer som sätter atleten i fokus. Nordic Grand Prix 2014 levde inte upp till förväntningarna, utan krossade dem. Lika bombastiskt som den omtalade presentationen som inledde.

Tävlingsscenen för fitness och bodybuilding i Sverige har länge levt i ett vakuum. Atleter har fått betala dyra tävlingslicenser, förseningsavgifter, anmälningsavgifter, och på toppen av det har föreningarna bakom fått betala ytterligare avgifter. Det är onödiga kostnader för redan ekonomiskt belastade atleter i en sport som paradoxalt nog haft stora problem med att utvecklas kommersiellt. Nonchalant har man klamrat sig fast vid det förflutna, utan att lyssna.

Nordic Grand Prix slopade avgifter och gjorde det enkelt att tävla. Utan förbund, utan föreningar och utan sponsorer kunde ambitiösa atleter tävla om rekordstora prissummor och fotografering för Iron Man Magazine. Bättre rivstart på karriären, antingen som atlet eller modell inom fitness, finns inte. Lägg därtill att tävlingen arrangerades i Sveriges största arena, framför en fullsatt publik, med total mediabevakning för publicering i SVT, Aftonbladet och många andra kanaler.

Nordic Grand Prix var dock inte bara en enorm succé ur försäljningsmässiga perspektiv, vilket arrangören precis bekräftat, utan ett stort steg i rätt riktning för kampen om atleternas rättigheter. Att tävla i fitness och bodybuilding ska vara enkelt och hårt arbete belönas med stora arenor, exklusiva priser och publikstöd. Den stora skillnaden på Nordic Grand Prix och andra svenska tävlingar är just detta. Det är inte en tävling i mängden. Det är folkets tävling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Rekommenderat