Connect
To Top

Selfies Kan Vara Dödligt – Nu Stiger Dödssiffrorna

Tillhör du den tiondel av alla svenskar som gillar att ta selfies? Allra vanligast är det bland yngre, 18-34 år och om du tror att det främst är kvinnor som tar bilder på sig själv så är du fel ute. Selfies tas av lika många män som kvinnor.

Den typiska selfie-posen domineras inte av någon speciell pose, till exempel så uppskattas antalet “duck faces” endast till cirka 4%. De allra flesta har faktiskt ingen speciell min eller pose när de tar en selfie. Däremot verkar vinkeln på telefonen vara viktig när man tar en selfie – lite snett ovanför huvudet är den vanligaste vinkeln, allt för att få den mest smickrande bilden på sig själv.

Men se upp! Det senaste selfie-relaterade dödsfallet under 2015 inträffade i Indien, där en 66-årig japansk man föll ned för en trappa och dog efter att han försökt ta ett fotografi utanför Taj Mahal. I en annan del av världen föll en 20-årig turist från Trolltunga i Norge när hon skulle fotografera sig själv nära klippkanten.

Totalt har minst tolv personer hittills i år avlidit i sviterna av selfie-olyckor. I Ryssland har det till och med gått så långt att det ryska inrikesdepartementet gått ut med en broschyr där en serie förbudsskyltar avråder från selfies i båtar, tillsammans med tigrar och på kraftledningsstolpar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Livsstil