Connect
To Top

Squeeze Press – Grymt Alternativ Till Bänkpress

För många som vill bygga större bröst är bänkpress en given övning. Tyvärr får många med tiden också erfara att bänkpress sliter på vissa delar av kroppen och att skador lätt uppkommer och många gånger är det axlarna som drabbas.

Vad kan man då göra för att träna bröst, bygga större bröstmuskler och samtidigt slippa koppla in axlarna så mycket? Lösningen är något som kallas Squeeze Press, en enkel övning för att träna bröst på ett skonsamt sätt.

Squeeze Press utförs, liggandes på bänk, med hantlar som trycks mot varandra hela övningen igenom. Poängen är att du kopplar bort mycket av axlarna genom att du ”stänger inne” axlarna så att armarna går aldrig längre ner än till själva bröstet och inte bakom bröstet som med bänk och hantelpress.

Börja med lätta hantlar för att känna av övningen och var den träffar så att du får bra muskelkontakt. Lägg dig med ryggen ner på en bänk och ha fötterna i golvet och håll hantlarna över bröstet. Tryck hantlarna mot varandra så att dina handflator pekar mot varandra och inte utåt. Pressa hantlarna rakt upp ovanför ditt bröst och sänk ner dem till bröstet igen för att repetera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Bodybuilding