Connect
To Top

Starta Dagen Optimalt – Drick Salt, Vatten & Lime

Många tränande undviker salt, eftersom det binder vätska, men faktum är att salt är ett måste för överlevnad eftersom det bidrar till elektrolytbalansen. Ett glas vatten med natrium och lime direkt på morgonen reglerar dessutom stresshormonet kortisol.

För mycket salt kan medföra allvarliga problem som hypernatremi och högt blodtryck. På samma sätt som stora mängder salt kan vara farligt kan för litet intag av den viktiga mineralen vara negativt. Salt behövs nämligen för osmoregleringen (vätskebalansen) i den mänskliga organismen och för lite salt leder till hyponatremi. Både hypernatremi och hyponatremi kan utgöra en seriös hälsorisk och måste undvikas för optimal hälsa.

Enligt Charles Poliquin på StrenghtSensei.com kan ett glas vatten med salt och lime hjälpa till att starta om biorytmen och reglera kroppens kortisolnivåer på morgonen. Genom att starta om biorytmen kan vi vakna upp piggare med mer energi. Det mest effektiva sättet att uppnå detta, enligt den framstående coachen, är något så simpelt som ett glas vatten med salt och lime. Alternativt kan det fungera lika bra med citron istället för lime.

Blanda 1 tsk med färgat salt och pressad lime med ett glas vatten. Saltet har egenskaper som motverkar parasiter och främjar maghälsa samtidigt som limejuicen har positiva effekter på pH-nivåerna, eftersom citrusfrukter har en alkalisk metabolisk effekt. Under natten minskar pH-nivåerna, så det är logiskt att främja balansen det första man gör på morgonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Hälsa