Connect
To Top

Intervju: Fitness-Mästaren Chris Harnell

IMG_0905FAKTA CHRIS HARNELL
Vikt/Längd:97kg 185cm
Tränat i: 20år
Bor: Stockholm
Tränar: Delta Gym
Familj: Sambo Anna-Maria döttrarna Leonie och Keyla
Instagram: #fitnesslifestylestockholm
Facebook: Chris Harnell
Twitter: @chrisharnell

 

 


Jag ser på dina instagram-bilder att du hittat tillbaka till formen. Någon ny satsning pa gång? Berätta.

Hittat? Jag letar fortfarande efter drömformen 😉 Först och främst har jag en fotografering inbokad i mars månad för nya samarbetspartners (avslöjas inom en snar framtid). Självklart finns suget att ställa sig på scenen igen och om allt går som det ska med diet och arbetet klaffar så kommer det bli verklighet iår. Dock är ingen specifik tävling inbokad.

Du har fått en underbart söt dotter, du har en härlig sambo, flera butiker på gång. Det känns som att livet leker?

Ja, jag kan inte direkt klaga på livet just nu, det som saknas kanske är flera timmar på dygnet. Just nu är familjen och företaget allt, något annat hinns helt enkelt inte med (förutom träningen då förstås). Våran dotter är nu 10 månader och nya saker händer konstant, just nu i skrivande stund försöker jag att få henne att sova, dock är det mer intressant att skriva med pappa än att blunda.
När det gäller vårat senaste butiks projekt så är renovering i full gång och planering för en premiär relativt nära.

När öppnar nya butiken?

Butiken planeras att öppna den 1a mars, denna butik kommer dock att skilja sig åt från våran moder butik då vi kommer att fokusera på kläder för träning samt mode för damer. Kosttillskott kommer fortsatt att säljas i våran nuvarande butik samt träningskläder för herr.

Vad gör du om 10 år?

Jag har väldigt svårt att se och planera så långt fram i tiden, förhoppningsvis är jag kvar i denna bransch och och har nya roliga projekt igång. Jag har dock en målsättning med mitt företagande, och det är att vara framgångsrik i allt jag tar mig vid, vilket projekt det än må vara.
Den målmedvetenhet man måste ha för att lyckas i sitt tävlande bör man även ha i sitt företagande, har man det så kommer man att lyckas förr eller senare.

Ditt ursprung har en väldigt speciell blandning som många inte känner till. Vill du dela det med våra läsare?

Haha! Jag kallades för Gott&Blandat som liten, kanske då för att mitt ursprung förbryllade folk och kunde tyckas ovanligt, JA” i alla fall till hälften, min mor härstammar från Singapore som ligger i sydostasien.

Om Kayla väljer att satsa på Fitness när hon växer upp kommer du att stötta henne?

Jag skulle stötta henne i allt hon gör så länge det kommer från sunda värderingar. Kan tycka att många ställer sig på scenen av fel anledningar idag, att vara FITNESS har blivit något som många vill vara men få kan leva livsstilen. att få bekräftelse är viktigare än att prestera.
Tävlandet för mig har alltid varit något som sporrat mig att förbättras, och inte minst i denna sport där jag anser att man kan förbättra sig men aldrig bli fulländad, viktigt att det är kul och kunna vända motgångar till framgång.

Något du ångrar i livet?

Livet är alldeles för kort för att gå runt och ångra vad vi gör, görs misstag så rätta till dom eller lär av dom, sån är min syn i dagsläget. Självklart har även jag gjort mer än min beskärda del av saker jag ångrat, men livet går vidare och fokus ska vara på det positiva och ej ånger och negativitet.

Vem tar bättre selfies? Du eller Annie?

Haha! JA” Jag tror nog att jag lever med ett proffs när det gäller selfies. Tror t.o.m att Annie har lärt mig hur man gör, var du får bästa ljuset med mera.

Hur ser träningsupplägget just nu?

Min träning har jag varit tvungen att anpassa efter arbetsbördan och familj, jag tränar 06.00-07.00 morgon vardagar och om det finns utrymme tränar jag lördag eller söndag. 2 muskelgrupper åt gången samt mage vader varannan dag.

IMG_2123

Hur äter du?

Försöker hålla det så simpelt som möjligt just nu, blir mycket kyckling/kött som proteinkälla potatis/ris som kolhydratskälla och fetterna kommer mestadels från nötter lax avocado, omega 3. Sen får man inte glömma H2O Livsviktigt för att systemet ska fungera.
KCAL intaget just nu ligger på ca 2500 kcal men kommer att regleras framöver.

Om du skulle hamna på en öde ö och fick ta med dig en enda produkt när det gäller kosttillskott vad skulle det vara då?
Blir nog aminosyror, vore hemskt att gå katabol på denna öde Ö.

Din drömbil?

Har avverkat många av de jag ansåg vara drömbilar när jag var yngre, idag nöjer jag mig med mera praktiska bilar, dock är det aldrig fel att ha en ögonsten i garaget som kille.
I dagsläget skulle en sådan ögonsten vara en Audi R8V10.

Vad är det absolut äckligaste du har smakat?

Jag har väldigt svårt för syntetiska smaker, dessa kan ofta hittas i kosttillskott. Ett äckligt sådant är A big NO.NO

Vad stör du dig mest på när du är på gymmet?

Det värsta idag är nog att folk har svårt för att plocka av vikterna efter sig, Dom kanske förväntar sig att morsan kommer ner och plockar upp efter dom som hemma? återanvända träningskläder utan att TVÄTTA är ingen favorit heller, tänk på dina medmänniskor.

Nu när du äntligen börjar komma i form, betyder det att våra läsare kommer att få se mycket av dig i våra kommande nummer?

Att få medverka i tidningar är något som jag ser som ett privilegium och inte alla förunnat, så det är helt och hållet upp till redaktören om detta blir av.

Vilka övningar tycker du är värdelösa?

Kan tycka att många övningar idag som ses köras på gym av Pt´s på sina klienter kan vara alldeles för avancerade, klarar du inte av att göra övningen själv så är den inte värd att göras. ”anses som värdelösa”

Vilka övningar tycker du är absolut nödvändiga?

Kan tyckas tillhöra gamla skolan nu, men du kommer väldigt långt med gamla hedliga basövningar som marklyft knäböj,och glöm inte armhävningar och situps ”absolut nödvändiga”

Hur mycket av din framgång är genetik och hur mycket är hårt arbete?

Alla som tävlar på den nivå som jag gör vet att man kommer ingenstans utan hårt slit på gymmet, men jag har alltid fascinerats av hur genetiken formar den mänskliga kroppen, och att vi alla är skapta på olika sett med olika genetiska förutsättningar. Jag är starkt övertygad om att min genetik spelar minst lika stor roll i min framgång som hårt slit.

Jag får helt enkelt tacka mina föräldrar för detta!

Vad kan du ge för råd till nybörjare?

Vill man ge sig in i tävlandets värld så har jag några visa ord att säga. Som jag skrev i tidigare punkt, gör det för rätt anledningar, inte för att få sponsorer, synas i media eller like´s på social media, gör det för att du brinner för träningen och att du vill utveckla dig själv till det yttersta, finns nog få sporter som har den fysika och den mentala påfrestningen som bodybuilding och fitness har. Se det som en lång process och sluta inte för att det går dåligt första gången ut, en krigare blir alltid belönad i slutändan. Kämpa på och tro på dig själv så kommer man långt.

Believing is Achieving!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Intervjuer