Connect
To Top

Hushållsarbetet Som Bränner Mest Fett

Du kan få en helt annan syn på tråkigt hushållsarbete som matlagning, städning och trädgårdsarbete genom att beräkna hur många kcal (hur mycket energi) du förbränner. Därför har vi sammanställt några vanliga dagliga hushållsarbeten, som de flesta av oss måste göra men inte alltid är hurrar, och räknat åt dig.

Vill du bränna mer fett? Testa följande.

Trädgårdsarbete är bland det mest effektiva fettförbrännings hushållsarbetet som finns. Att gräva med spade i 30 minuter bränner ungefär 315 kcal. Lika många kcal som att cykla i 45 minuter på rak terräng. Den du! Grävningen kommer dessutom att aktivera muskler i dina vader, lår, axlar och armar. Om du utför det här arbetet tillräckligt fort under minst 20 minuter eller längre kommer det höja hjärtfrekvensen och kan förstärka ditt kardiovaskulära system.

Att tvätta bilen aktiverar både arm- och magmuskler. Du kan förbänner så mycket som 286 kcal per timme av att tvätta bil. Bara en sådan sak. Att skrubba badrumsgolv bränner cirka 400 kcal per timme. Bära matkassar bränner 380 kcal per timme. Kanske mer om de är tyngre än normalt. Det är dock viktigt att distribuera vikten i påsarna på båda sidor för att undvika  eventuell ojämn pump och muskeltillväxt. Omfördela varorna i påsarna om det behövs.

Att bädda sängen kan bränna 260 kcal per timme. Samma mängd kcal som att jogga på löpband i 30 minuter. Putsa fönster bränner 250 kcal per timme. Samma mängd kcal som power yoga i 40 minuter. Handdiska, i sin tur, bränner 360 kcal per timme. Jämför med fylla på och tömma diskmaskinen, i en timme, som bränner 210 kcal. Undvik maskindisk. Använd händerna.

Kickboxning bränner 180 kcal per timme. Men visste du att damsugning bränner lika mycket? Stryka kläder i en timme kan bränna cirka 150 kcal. Glöm inte att regelbundet byta armar, för att inte utveckla osymmetrisk styrka. Att gå i trappor bränner 570 kcal per timme. Det kan vara värt att komma ihåg nästa gång du bestämmer dig för att ta hissen upp, istället för trappan.

Genom att måla väggar och dekorera hemmet kan du bränna svindlande 320 kcal per timme. Medan duscha, och torka sig med handduk kan bränna cirka 140 kcal per timme. Jämför sedan en lugn promenad med barnvagn, som bränner 185 kcal per timme, med att laga mat i 30 minuter som bränner så mycket som 185 kcal. Dagens sensmoral? Städa, pyssla, fixa mer om du vill bränna mer fett.  Vem behöver kardio när man kan byta blöjor för att komma i form?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Motivation