Connect
To Top

Topp 5 – Bästa Övningarna För Bred & Stark Rygg

Har du svårt med inspiration till övningar som bygger ryggen bred och stark? Gör det inte svårare än vad det är – välj övningar som är beprövade. Här är vår topp 5-lista på övningar som ger dig precis det ryggen behöver för att addera muskelmassa.

1) Marklyft. Marklyft har så många fördelar att jag skulle kunna skriva en hel novellserie, men jag ska hålla mig kort. Marklyft är en basövning som aktiverar ett mycket stort antal muskler i kroppen, dessutom ger övningen fördelaktig, funktionell styrka som ger dig en mycket bra styrkegrund även för vardagslivet. Korrekt utförd så bygger övningen inte bara muskler utan även riktigt mycket karaktär.

2) Skivstångsrodd. En klassisk övning där den övre delen av ryggen får dynamisk träning i och med dragrörelsen och den nedre delen av ryggen får statisk träning när du håller din överkropp stilla. Framåtlutad rodd med skivstång. Tänk på hållning, spänn bålen, undvik att svinga eller gunga och genomför övningen kontrollerat för bästa resultat.

4) Latsdrag är en övning som liknar chins, men skillnaden är att den utförs med kablar. Effektiv för dig som vill träna dig till att kunna göra chins eller bara vill ha en variation. Se till att dra skulderbladen ned och ihop, ungefär som när du bänkpressar. I toppläget kan du låta skulderbladen följa med upp en bit, men inled sedan på nytt draget med att börja dra ihop skulderbladen.

4) Chins. Ytterligare en klassisk ryggövning som ger dig en mycket stark och välutvecklad muskulatur på överkroppen, samt bygger karaktär så det skriker om det. Tänk på att hålla axlar och skulderblad sänkta genom hela rörelsen och glöm inte att övning ger färdighet. Det är för många en mycket utmanande övning, men ju mer du övar desto snabbare kommer du märka resultat.

5) Hantelrodd, utmärkt övning för att bygga ryggens övre delar och ger dig goda förutsättningar till att bli stark i marklyft och bänkpress. Hantelrodd ger dig även mycket god träning för greppet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Bygga Muskler