Du behövs inom vården!

När man lever ett liv fyllt med träning och hälsa så är det för att man brinner för välmående, och då inte bara sitt eget utan även andras. Det är därför med sorg i hjärtat jag hör att vården nu kommer att behöva spara pengar. Många kompetenta sjuksköterskor och läkare kommer att sägas upp och det som är det värsta är att de sedan kommer att hyras in mot en högre kostnad eftersom vårdbehovet inte har minskat. Tvärtom så har vi faktiskt ett ökat vårdbehov i landet och därför är det ändå en smart idé att utbilda sig till vårdbiträde. Klicka här om du vill veta mer och anmäla dig. 

Hitta motivationen innan våren

Det börjar ljusna igen men även om man vet att våren är på gång så är det fortfarande lite svårt att hitta rätt motivation att träna. Hur gör jag för att komma iväg till gymmet? Det är enkelt! Jag drar på musiken hemma som jag brukar träna till och det gör att mina muskler känner att de vill jobba. Det är väl det som kallas muskelminnet. 

Men det finns andra knep också. Ett sätt är att testa ljusterapi, som helt enkelt går ut på att överdosera ljus när det är som mörkast ute. Ett annat sätt är att hitta en träningskompis. Det är ju alltid lite roligare att träna ihop. Då kan man utmana varandra och också peppa varandra. Sen är det ju inte dumt med en spotter när man kör fria vikter, ifall något skulle gå fel! 

15 Feb 2024