Åka skidor är bra träning

Den årstid vi har nu, vinter, den är perfekt för att ägna sig åt saker som skidåkning till exempel. Dels är det en mycket bra träningsform, sen är det ju rätt kul med! Man kan ju åka längd, utför och så vidare med, det finns många variationer. Om man inte har så mycket snö där man bor, så kan man kolla snödjup skidorter och kanske åka till en av dem som har mycket snö. Det brukar vara bra snödjup på flera skidorter. Både de som är i Sverige och de som finns utomlands.

Åk skidor på en skidanläggning

Det finns ofta bra snödjup på olika skidanläggningar runt om i Sverige. Så vill man åka mycket skidor är det bra att boka in en skidresa till de svenska fjällen som ett exempel. Sedan finns det ju de orter och städer som har egna skidbackar som man kan åka till. Stockholm har till exempel Hammarbybacken, en skidbacke som är uppbyggd av sopor och schaktmassor. En annan backe finns i Ulricehamn, i Västra Götaland. Den 26-27 januari 2019 går världscupen i längdskidor av stapeln i Ulricehamn förövrigt!

Alperna är ett alternativ

Har man råd och tid är det inte fel att välja att ta en skidresa till Alperna. Då kan man välja land efter vad man själv känner, då Alperna finns i flera länder. Det är dessutom fantastisk skidåkning så det är nåt jag själv rekommenderar. 

21 Jan 2019