Ät rätt före och efter träningen

Det här med att ha bra kostvanor och äta rätt och bra, det är viktigt oavsett om man tränar eller ej. Dock är det extra viktigt just när man tränar, att få i sig rätt saker både före och efter. Det finns träningsbloggar och artiklar som tar upp detta hela tiden. Vad och när du äter påverkar nämligen både kroppens muskeluppbyggnad och fettförbränning, och äter du fel så kanske du inte maximerar träningen på rätt sätt.

Ät så här före träningen

Hur många timmar innan träning du ska äta, beror helt på vad du ska träna. Tränar du styrka, så kan du äta 1–2 timmar innan. Men ska du träna med en ögre intensitet och kondition/förbränning är det bra om du äter senast 2 timmar innan.

Att äta på fastande mage är inte farligt, men du kanske inte orkar att göra lika mycket som om du har ätit. 

Ät alltid efter träningen. Många tänker att man har varit så duktig när man har tränat att man inte vill ”förstöra det” med att äta efteråt. Dock är det tvärtom!

Välj rätt sorts mat

Givetvis är det bra att välja bra mat, en pizza innan eller efter träningen är ju inte det optimala. Det finns många bra kostplaner att välja mellan och du hittar många bra på internet. Sedan ska du äta så att du maximerar förbränning eller för att bygga muskler med mera. Så vad du ska äta beror ju även på det.

 

14 Mar 2018