Äta kosttillskott när man tränar?

Att äta eller inte äta kosttillskott när man tränar? Det råder delade meningar om det vilket man ska göra. Jag själv dricker gärna shakes tillverkade av proteinpulver, samt tar gärna lite tillskott så att jag får i mig viktiga vitaminer och annat som är bra att ha. Du kan läsa på fitnessfrank.se om du vill veta mer om vad det finns för olika sorters kosttillskott. Just när det kommer till proteinpulver så är det inte något alla måste äta eller dricka. Du som motionerar normalt och äter en regelbunden och varierad kost får ofta i dig det ändå.  Dock är det som så att ägnar man sig åt styrkeinriktad träning så har man behov av ganska så mycket protein!

Viktiga tillskott att få i sig

För att bygga muskler är det bra att få i sig vissa tillskott. Proteinpulver är ett av dem, men det även bra att äta tillskott i form av fiskolja. Det för att få de hälsofrämjande effekter som denna typ av fett ger. 

Multivitaminer är inte heller det fel, då man helt enkelt säkerställer att man får ett fullgott intag av de viktigaste vitaminerna och mineralerna.

Kreatin är något som ofta nämns i samband med proteinpulver. Kreatin är bra att äta om man vill nå lite längre i sin träning. Detta ämne finns naturligt i kroppen och fungerar som en reservdepå av energi som utnyttjas omedelbart vid styrketräning och intensitetshöjningar. Äter man tillskott så ökar man dessa depåer och det gör att man blir uthålligare och får en snabbare muskeltillväxt.

27 Apr 2018