Att välja padelracket

Något som är riktigt poppis just nu, det är att spela padel. Det är inte så konstigt, eftersom det är en riktigt kul sport. Man får bra träning av hela kroppen, utan att tänka på att man faktiskt tränar. Sedan måste man inte ha så himla mycket utrustning heller. Ett bra padelracket, ett par bra padelskor och bollar räcker. Det går spela i vanliga träningskläder. 

För att hitta ett bra racket, så finns det en del saker du bör fundera på. Du kan hitta bästa padelracket på Fitnessfrank.se, då de har jämfört många olika!

Saker att tänka på inför köp av padelracket

Ett padelracket har idag tre olika former. Det är rund, diamant eller dropp som gäller. Olika former ger racket olika egenskaper. Men det är inte bara formen som spelar roll utan även vad det har för vikt, vad det har för yta och hur balansen är i det.

Det du bör kika på först, är just vad det har för vikt. Ett lätt racket är enklare att hantera, men ger inte samma tryck i slaget så att säga.

Formen på racketen handlar ofta om vad för nivå du spelar på samt vad du har för spelstil. Sedan kan det även spela roll om du är kvinna eller man vad som kan passa bäst.

Ytan på ett racket kan vara i glasfiber eller i kolfiber. Sedan finns det även mer exklusiva material. 

Det kan vara smart att läsa mer om padelracket på Fitnessfrank.se innan du köper dig ett.

5 Dec 2021