Bästa semestern

I år bestämde vi oss för att lägga semestern på att upptäcka Sverige. Vi köpte en dragkrok hos Bilen och Jag och hyrde en husvagn som vi sedan körde runt med i en hel månad. Det var bästa semestern någonsin. Vi stannade till både på campingplatser och ute i naturen, lite beroende på vad för behov vi hade för dagen. Tack vare solceller och en smart generator klarade vi oss ganska bra utan uppkoppling till elverket. Detta blev en semester i ordets rätta bemärkelse.

Charmen i det enkla

Vi höll allting så enkelt som möjligt. Den mest avancerade maten vi lagade var omelett och proteinpasta. Varje dag tränade vi - vi sprang, yogade och körde styrketräning med hjälp av några enkla redskap som vi hade lastat med oss. Hade det varit möjligt så hade jag gärna levt så alltid, fast man hade väl tröttnat på den livsstilen också förr eller senare.

Det bästa var nog hur avkopplad man blev efter någon vecka utan uppkoppling. Jag tror inte vi har insett än hur stressande det är att alltid vara uppkopplad, men vi kommer att få notan på det inom snar framtid. På vår lilla husvagnssemester så åt och sov vi när vi kände för det och vi hade inga distraktioner i form av internet eller TV att hålla oss vakna när vi kände oss sömniga.

Nu kostade det ju en hel del att hyra husvagnen och vi överväger att köpa en egen. Har man en egen husvagn kan man ju "koppla bort" med jämna mellanrum och inte bara under semestern.

8 Oct 2018