Bra äta fisk när du tränar

Att äta fisk två till tre gånger per vecka är perfekt om du tränar, men även annars också. Fisk är proppfylld med nyttigheter som är bra för kroppen. Om du vill göra det enkelt för dig, testa fisk hemleverans. Du får den då direkt till din dörr!

Därför ska du äta fisk – 5 fördelar

Fisk är bra för immunförsvaret då det innehåller jod och selen, som båda samarbetar med immunförsvaret. 

Det är även bra för ditt hjärta. Det sägs att genom att äta fisk minst en gång i veckan så sänks risken att drabbas av hjärtsjukdom med 36%.

Du kommer ihåg mer. Kött med mycket mättat fett påverkar hjärnans minneskapacitet negativt. Byter du ut kött mot fisk några gånger i veckan förser du blod och celler med rätt fettyp, och motverkar processen som kan leda till för tidigt åldrande.

Fisk stärker dina ben. En skiva lax innehåller kalcium, vitamin D och omega-3, tre ämnen som visat sig kunna reducera bennedbrytning.

Du blir piggare. Bland alla näringsämnen fisk innehåller finns också den viktiga vitaminen B12. 

Ett gott recept på fisk

Ugnsstekt lax med krämig matvete och senap

Ingredienser matvete, cirka 4 portioner:

2 dl matvete
3,5 dl vatten
1 tsk dillfrö
1 tärning grönsaksbuljong
Salt och peppar
Gör så här:

Koka upp vattnet med dillfrö och buljongtärning.
Lägg i matvetet och sjud i cirka 15 minuter.
Häll sedan av överflödigt vatten och salta och peppra.
Låt matvetet svalna.

Ingredienser, kräm

½ finhackad fänkål
3-5 strimlade salladslökar
2 tsk kapris
2 tsk senap
2 msk majonnäs
3 msk yoghurt eller gräddfil
Hackad dill
Rädisor
Salt och peppar
Gör så här:

Blanda samtliga ingredienser tillsammans med matvetet.
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt gärna dill och skivade rädisor.

Lax

Storlek beroende på antal personer.
Stek laxen i cirka 2-3 minuter på varje sida.
Tillaga den färdigt i ugnen på 175 grader. Cirka 7-10 minuter beroende på tjockleken.
Servera ihop med ditt krämiga matvete och färska grönsaker.

25 May 2021