Hur lindrar man halsbränna snabbast?

Är du en person som ofta tackar nej till saker på grund av att du kanske kan drabbas av halsbränna? Grejen är ju att vissa maträtter och vissa drycker, de kan ge upphov till halsbränna, så ibland är det ju smart att undvika dem. Själv har jag dock alltid gaviscon med mig, om jag skulle få halsbränna. För ibland vill man inte tacka nej och ibland är det annat som triggar igång det. 

Om man nu inte har tillgång till gaviscon, så kan även samarin hjälpa, men har man inte det heller, ja då får man rota igenom köksskåpen. Det finns nämligen en del huskurer som kan hjälpa.

Huskurer mot halsbränna

En huskur mot halsbränna går ut på att dricka vatten blandat med bikarbonat, som är basiskt, för att neutralisera magsyran så att den blir mindre frätande. Om du vill prova tar du en halv tesked bikarbonat i 1-1,5 dl vatten, blandar ordentligt och dricker.

Sedan kan det duga med vanligt vatten från kranen med, utan något i. Det bara för att skölja ner magsyran.

Banan kan du äta för att stimulera slemproduktionen och hjälpa slemhinnorna att skydda sig mot magsyran. Dessutom ska bananens höga innehåll av kalium hjälpa till att minska mängden magsyra. Men det är viktigt att bananen är väl mogen. Annars kan den enligt vissa få motsatt effekt.

Men det bästa är nog ändå att se till att ha gaviscon hemma, för den hjälper direkt mot halsbrännan!

21 Jan 2022