Inspiration är viktigt

Det finns två saker som är viktigt när man ska träna. Det är motivation och det är inspiration. Att motivera sig själv att träna, även de dagar man helst vill ligga i soffan är ett måste. För att kunna bli motiverad, så kan man inspireras av andra, genom att läsa deras träningsbloggar till exempel. Inspration kan man även hitta på en mängd andra sätt. Motivation och inspiration går lite hand i hand. Men det är du som måste se till att bli motiverad, genom att inspireras!

Motivera dig själv

Om träningen känns tuff en vecka, så är det så att du kanske måste motivera dig extra mycket för att ta dig igenom dina träningspass. Det finns en mängd sätt att bli motiverad på. Vad som fungerar för en person kanske inte funkar för dig. Hitta det som gör dig motiverad. Kanske att anmäla sig till en tävling kan motivera dig. Har jag en tävling att rikta in mig mot, så har jag ett mål med min träning. Då är det lättare att orka igenom vissa träningspass.

Variera din träning

Motivationen kan tryta om du alltid tränar samma sak. Testa annat i perioder, för att hitta tillbaka till motivationen. Inspireras av andra vad de tränar för något. Ta med en vän och träna tilsammans, då kan ni motivera varandra att orka igenom ytterligare ett pass, och ett pass till. Det ligger på dig att nå fram till de mål du vill nå med din träning.

25 Mar 2018