Inte kul vara kass i magen

Att bli akut kass i magen när man inte är hemma, det är inte det minsta roligt! På vissa platser finns det ju offentliga toaletter att rusa till, men så är inte alltid fallet. Något jag alltid har med mig, ifall om magen rasar är Hidrasec. Perfekt att ha i beredskap ifall om att man drabbas av diarré. 

Grejen är ju att detta kan orsakas av en mängd olika saker. Det kan vara att man ätit något olämpligt och drabbats av matförgiftning. Det kan även bero på att man blivit magsjuk. Sen kan man drabbas av det om man är allergisk mot något eller att man har en bakomliggande diagnos. 

Vad kan man göra själv?

Utöver att ha Hidrasec, så finnns det lite annat att göra om man drabbas av diarré. Bland annat är det bra att öka sitt vätskeintag, så drick mycket vatten samt drick även vätskeersättning. Det är även bra att undvika mat som kan förvärra problemet. Det kan vara bra att äta ris, nyponsoppa eller blåbärssoppa, då det har en stoppande effekt på det hela.

Om du drabbas ofta av det, så kan det vara värt att besöka en läkare. Det för att kolla upp att det inte är en bakomliggande orsak i form av någon sjukdom. Då kan du behöva få vård för det, så att du även blir av med din dåliga mage.

24 Jan 2022