Ironman Mallorca 2018

Ironman är en idrottstävling i tre olika grenar, alltså ett så kallat Triathlon. Det är något jag har testat på ett par gånger, men det är minst lika kul att titta på. Nu i maj, så kommer det att vara ett Ironman på Mallorca. Det är den 12 maj. Jag ska inte själv delta, men jag har tänkt åka ner och titta på det. Jag har ju ett hus på Mallorca, som jag köpt. Det är en av de bästa investeringarna någonsin. Just det att äga ett hus på Mallorca ger mig frihet att åka dit när jag vill. Rätt skönt faktiskt. Sedan är det inte fel att träna när det är skönt väder!

Vad innebär ett Triathlon?

Om du vill läsa mer ingående om triathlon, så läs här på Wikipedia. Det finns flera olika varianter av denna idrott varav Ironman är en av dem. Den första Ironmantävlingen hölls på Hawaii år 1978. Idag hålls dessa på en mängd olika platser runtom i världen och atleter tävlar inte bara om att klara loppet, utan även om hur många lopp man klarat. Man jämför ju sig gärna med andra som också har gjort sådana lopp!

Det som gäller med Ironman, är att man ska utföra 3,86 kilometer simning, 180,2 km cykling samt 42195 meter löpning, alltså lika långt som ett maraton. För att en tävling ska räknas som ett Ironmanlopp ska den dessutom ha legitimerats av World Triathlon Corporation (WTC).

18 Apr 2018