Må bra och prestera bättre på jobbet

Man behöver inte vara raketforskare eller kärnfysiker för att lista ut att kroppens välmående och ens prestation på jobbet hänger ihop. En person som har dålig grundhälsa kommer att må sämre - och därmed prestera sämre. Att ha en väl fungerande företagshälsovård är alltså till fördel både för företaget och för de anställda. 

De som arbetar kommer att må bättre, och inte bara på jobbet utan också på fritiden. Arbetsplasten kommer att få ökad produktion som resultat. Det blir en win-win alltså, och det är det jag försöker förmedla när jag vill få arbetskamrater att hänga på ett träningspass i gymmet. 

En modern lösning

Om du och ditt företag letar efter bra företagshälsovård ska du kolla hos Fysiotest. De analyserar medarbetarnas hälsa genom olika former av tester. Både fysiska tester, därav namnet Fysiotest, men också olika enkäter online. De samlar sedan ihop allt de får reda på och skapar ett individuellt program för att höja prestation och förebygga ohälsa. Saker de tittar på är till exempel:

  • Kosten - Vad äter du, och när äter du? 
  • Fysisk aktivitet - Tränar du? Hur mycket? Vilken typ av träning?
  • Återhämtning - Hur vilar du upp dig?

De tar även hänsyn till andra livsstilsrelaterade faktorer såklart och det är något jag gillar att se. Man får liksom en helhetsbild hos Fysiotest och inte bara en behandling av ett symptom som det kan vara om man besöker en vårdcentral. har du företag, eller har det företag du jobbar på ett behov av företagshälsovård så kolla gärna in länken lite längre upp. 

8 Sep 2020