Medicinsk svamp för välmåendet

Naturen är vårt bästa skafferi och även om vi som tränar mycket väljer att använda kosttillskott så är det från skogen vi oftast får våra bästa saker. Som svamp till exempel. Jag plockar mycket svamp och det blir då mest kantareller och Karl-Johan. Den svampen har jag i maten eller äter som den är för att det är gott och är nyttigt. Men nu har jag dessutom testat lions mane svamp som är en medicinsk svamp som ger ett bättre mående. Har det funkat? 

Jag plockade dem inte själv

Nu hittade jag inte svampen på marken, eller på ett träd, utan online och fick hem en burk med svampen i. Jag hade läst på lite om den och just Lions Mane svamp ska vara bra för minnet och kognitiva funktioner som att planera. Efter att ha använt det i cirka 3 veckor så kände jag faktiskt att mitt liv kändes mer strukturerat, jag mådde helt enkelt lite bättre. Om det är en placebo-effekt vet jag inte men jag vet att om jag inte hade köpt och ätit Lions Mane så hade jag nog inte alls fått den här effekten.

Testa gärna själv och bilda dig en egen uppfattning. Lita inte på mina ord men när du sen själv börjar må bättre och känna att ditt livspussel blir lite enklare att lägga så kom ihåg var du läste tipset! Hoppas vi ses på gymmet, för träningen är fortfarande min högsta prioritet och så kommer det nog alltid att vara. 

22 Jan 2024