När är det dags att besöka kiropraktorn?

Jag vet att det finns allt för många som går med smärta utan att göra något åt saken. Det är inte bra! Om man har ont, så är det bra att besöka en läkare eller en kiropraktor. Det handlar lite om var man har ont. Oftast så brukar en kiropraktor Uppsala göra en första undersökning och utredning av vad som orsakar problemen. 

Om du känner att du har en smärta i form av värkk, ömhet eller stelhet, eller känner dig sned och orörlig så kan det vara läge att gå till en kiropraktor. Många går till en kiropraktor då de har ont i nacke eller rygg, men de behandlar även andra sorters problem. 

Hur fungerar ett besök hos kiropraktorn?

Hos de allra flesta kiropraktorer så får du ett första möte där han eller hon intervjuar dig, samt undersöker dig och kanske även startar behandlingen. Kiropraktorn vill ta reda på orsaken bakom din smärta för att kunna behandla den. De allra vanligaste besvären brukar göra att man får komma på återbesök för behandling 3-5 gånger. Efter det kan det förekomma en rehabiliteringsperiod samt en kontroll efter. 

Det är vetenskapligt bevisat att behandling av en kiropraktor är mer effektiv än andra alternativ när det kommer till rygg och nackont.

Gå inte runt och ha ont!

Om det är så att du känner smärta av något slag, så kan det vara läge att besöka en kiropraktor Uppsala. Gå inte runt hemma och ha ont, och framför allt, försök inte att träna bort smärtan!

29 Jan 2020