Olika typer av gym

Hur väljer man gym? Vad går man på? Det varierar givetvis för olika typer av personer.

Fokus på styrka

Vissa gillar källarkänslan där allt är lite slitet och rått och där skivstängerna är fler än löpbanden. Här brukar det osa rätt bra av svett och testosteron och det snackas väldigt lite i lokalerna. Här har de flesta ett gediget omfång på biceps och bröst, dock ser man skrämmande ofta uppseendeväckande pinniga ben på biffiga överkroppar.

Fokus på skönhet

Fler är förstås de som föredrar fräscha, ljusa lokaler med luftkonditionering och ett gediget utbud av träningsmaskiner. Där finns vältränade PT:s klädda i profilkläder från bravoprofil.se, märkta med gymmets logo och namn - och de luktar blommor. Dessa profilkläder kan givetvis också köpas i receptionen! SATS är ett typiskt sådant gym och klientelet består till stor del av välklädda, mer eller mindre vältränade, engagerade medlemmar. Lite snobbkänsla på dessa gym, kan man säga...

Fokus på hälsan

Sedan finns det mellanlägeskategorin där man kan stöta på alla typer av människor och det är nog här de allra flesta väljer att träna. I gymmet finns allt man kan tänka sig, men det är större fokus på funktion än estetik. Man kan komma klädd lite hur man vill utan att någon kollar snett och atmosfären är lite gladare och vänligare. Friskis & Svettis är ett solklart exempel!

Vad föredrar du för typ av gym? Och har jag missat något?

18 Jun 2020