Proteinpulver eller protein shake?

Många av oss som tränar, vi använder oss gärna av kosttillskott så väl som proteinpulver med mera. Jag själv brukar använda mig av Fitline, samt göra olika shakes. Men vad är bäst mellan proteinpulver eller protein shake? Skillnaden mellan proteinpulver och proteinshake kan se olika ut mellan olika märken, men om man ska förklara det kort så är proteinpulver en basprodukt som måste blandas ut innan man använder det. Proteinshakes är däremot en färdig produkt, som är klar till att intas omedelbart.

Proteinpulver vs Proteinshakes 


Eftersom proteinpulver är en basprodukt så är det en större frihet med att använda det. Man kan själv välja om man vill blanda ut det med vatten, mjölk, eller använda som en ingrediens i måltiden. Man kan till exempel göra proteinpannkakor, proteinvåfflor och proteinsmoothies. Sen kan man helt själv styra utblandningsproportionerna med detta.

Proteinshakes är då alltså en produkt som är färdigblandad. Den går att dricka direkt som den är och det direkt efter din träning. Det är ju praktiskt så sätt, då de bara är att ta med den och så dricka efteråt. 

Så, ja, båda dessa produkter är bra, men själv föredrar jag proteinpulver, eftersom man kan göra så mycket mer med det. Det går ju att blanda klart hemma och ta med till träningen och då är det ju lika enkelt som med en färdig shake. Så välj det som passar dig helt enkelt.

 

6 Aug 2018