Satsa på en bra crosstrainer

På gymmet brukar det vara vanligt att se crosstrainers. Men det är en träningsmaskin du även kan köpa för att ha hemma. Om du vill läs ett bäst i test crosstrainer, för att hitta en som passar just dig. Det finns många fördelar med att träna med en sådan. Om du vill gå ner i vikt så är det en bra maskin för det. Det eftersom du bränner en hel del kalorier med hjälp av den. Den formar även dina muskler på ett bra sätt samt att den är bra för hjärtat. 

Med en crosstrainer får du detta:

  • Aktivering av hela kroppen samtidigt
  • Konditionsträning
  • Kalori­förbränning
  • Rehabträning

Med en crosstrainer får du alltså bra konditionsträning samt att du har igång alla dina muskler samtidigt. Sen är det en skonsam träning så särskilt bra om du har ont i leder eller liknande. 

Använda crosstrainer

En crosstrainer är oftast utrustad med rörliga armar och ett fast grepp på mitten. På det viset kan man växla mellan att ha med armarna i träningen eller bara fokusera på benen. 

Så här använder du en crosstrainer:

Intervallträning

Sätt både armar och ben i rörelse, och växla mellan låg och hög intensitet för att få fart på förbränningen. Du kan köra 1 minut med hög belastning och 2-3 minuter med låg eller måttlig belastning.

Använd armstyrkan

Skjut eller dra hårt i handtagen, så maskinen primärt kör runt på din armstyrka. På så sätt aktiverar du musklerna i armar, axlar och rygg.

Ner med armarna

Använd crosstrainern utan att hålla fast i handtagen. Utöver extra arbete för benen utmanar övningen din balans och stärker särskilt musklerna i ryggen.

18 Mar 2021