Snart dags att planera skidsemester

Oktober har kommit med röda och gula löv på träden och det är signalen för att börja fundera på årets skidsemester! När snön lagt sig och man får lov att knäppa på sig skidorna är en en fantastisk känsla. Greppa stavarna genom skidhandskar som ger bra grepp och sedan kasta sig ut! Åh, jag längtar!

Hoppas på en vinter utan restriktioner

Pandemin som hållit oss i ett fast grepp har ju satt käppar i hjulen för de allra flesta resor och semestrar ett tag. Men nu är det förhoppningsvis över med den saken. Så nu kan man ju börja fundera på att åka iväg en vecka för att få bästa möjliga skidåkning. Mina favoritplatser är:

  • Ramundberget i Härjedalen
  • Idre i Dalarna
  • Hundfjället i Sälen

Sen finns det ju säkert hundra platser till som är suveräna att besöka. I år hoppas jag dock på att kunna åka till Österrike eller Schweiz! 

Träning inför skidåkning

Som alla vet är utförsåkning inte snällt mot vare sig knän, höfter eller axlar. Därför måste man se till att vara tränad innan man åker. Kör man slalom helt otränad kommer det också att vara kul men det kommer också innebära smärta. Träna quadriceps ordentligt! Framsida lår är vår största muskel och den får ta all vikt när vi åker skidor. Här går det att lägga på rätt stora vikter och med en rep på 3x10 där nummer 9 och 10 knappt går att klara av är perfekt nivå.

Glöm inte heller vadmusklerna. De kommer att ge dig mjölksyra annars och träningsvärk i vaderna är inte en lek! 

5 Oct 2021