Sömn och träning

Sömn och träning, de påverkar varandra. Alla har ju hört talas om att träning det är bra för dig så väl som att god sömn är ett måste för att ha ett bra välmående. Sömn och träning hör samman på flera sätt. För att kunna uppnå de resultat du vill ha, inom din träning, så är det viktigt att ha en bra sömn. Det är då du återhämtar dig. Din kropp laddar om, reparerar sig och bygger upp dig. Enkelt sagt kan man beskriva det som att om du sover dåligt blir träningen lidande och likaså din kropp. 

Bra säng ökar chans till bättre sömn

En mycket viktig del i att sova bra, det är att ha rätt sorts säng! Olika människor har behov av olika sängar! Du bör ha en som är i passande storlek både när det gäller bredd och längd på den. Sedan så bör du även fundera på hur hård eller mjuk madrassen ska vara. Är ni två som delar säng, så se till att ni ändå väljer olika madrasser, då valet av den ofta styrs av längd, vikt samt sovstil!

Att köpa en säng är inte bara och bara. Provligg gärna flera olika sängar om du har möjlighet till det. Se även till att verkligen ligga kvar. Det räcker sällan att bara lägga dig ner och upp igen. Ligg minst 5 minuter och testa gärna att ligga i den ställning du brukar sova i. 

 

9 Feb 2022