Tips för dig som börjat träna på gym

Vem som helst kan börja träna på gym. Det spelar ingen roll om du är kille eller tjej, gammal eller ung, smal, tjock, taning, svag, stark. Du ska inte heller vara rädd att börja bara för att du är en nybörjare, för vet du, det har alla varit! Det är bättre att visa att du inte kan och få hjälp av andra på gymmet som kan visa hur du ska göra. 

Du bör sätta upp delmål på vägen, vad du vill med din träning. Gå inte ut för hårt i början. Du kan även testa att äta tillskott, läs mer om det på fitline-fitness.se. Trappa sakta upp träningen på gymmet, det kommer bli lättare och lättare.

Fler bra tips

En sak du kan göra är att anlita en PT, alltså en personlig tränare. Du kan då få hjälp med att ta fram ett träningsprogram anpassat efter just dig och dina förutsättningar. Sen, träna inte allt för ofta. Din kropp behöver även vila ibland. Det är under viloperioden som dina muskler växer till sig. Om du även vill satsa på träna kondition och styrka, gör det inte i anslutning till varandra, utan lägg de olika passen med någon dag mellan. Konditionsövningar kan nämligen hämma musklernas tillväxt.

Se till så att du varierar din träning, gör inte alltid samma repetitioner och set, utan välj olika samt olika vikter. 

Passa även på att se över vad du äter, särskilt om du vill gå upp eller gå ner i vikt. 

Sen, låt det ta tid, muskler kommer att komma, men inte på en dag!

28 May 2020