Träna hemma

Det är inte alltid man har tid, ork eller lust att gå till gymmet, men man kan ändå känna att man vill köra ett träningspass. Det går alldeles utmärkt att göra det hemma. Dels kan du investera i olika träningsmaskiner så som ett löpband till exempel eller så skaffar du dig en motionscykel. Ett par fria vikter samt en mjuk matta kan även det vara bra att ha hemma. Dock är det inte så att du måste ha en massa saker hemma för att få till ett bra träningspass. Många gånger kan du använda dig av din egen kropp för att träna. Samt stolar, bord med mera om du vill. 

Bra redskap att satsa på

Om du känner att du vill satsa på redskap hemma, så finns det några saker att föredra. Ett löpband eller motionscykel är bra för att få upp flåset innan. Sedan kan du investera i dessa tre saker:

  1. Pull-up-stång
    Pull-ups tränar överkroppen på bra sätt. Du kan köpa en enkel pull-up stång för väggen eller för dörrkarmen.

  2. Kettlebell
    Kettlebells är ett allsidigt redskap. Med dessa kan du göra en mängd olika övningar hemma. Du hittar massa bra videos på Youtube hur du tränar bäst med dessa. Köp gärna två!

  3. Matta
    En träningsmatta är som sagt bra att ha hemma. Det om du vill göra situps, rygglyft och andra övningar som görs på golvet. Det är lite bekvämare än att göra det direkt på ett hårt golv.
27 Dec 2019