Vad är PWO och varför ska man använda det?

Inom styrketränng samt annan fysisk aktivitet, så är det inte ovanligt att använda PWO. Men vad är då PWO och varför ska man använda det? PWO står för ”Pre-Workout” och är helt enkelt ett samlingsnamn för de produkter som intas i prestationshöjande syfte innan fysisk aktivitet. Det är alltså inte en enda produkt man talar om. På bastitest24 kan du jämföra flera olika av PWO produkter som finns.

Det är inte alltid det enklaste att veta vad du ska välja för just din träning. PWO har tre grundegenskaper kan man säga, i alla fall om man ska förenkla det. Det är att framkalla fokus, främja pump och förbättra uthållighet.

Välja rätt PWO

För att du ska kunna välja rätt PWO för just dig, så är det bra att fundera på vad det är som passar dig. Vill du ha mer fokus eller ett bättre pump eller vill du förbättra din uthållighet?

Är du ofta trött innan du ska träna, så är det just fokus som är det bästa alternativet. Är det tung styrketräning, så är det bra med en produkt som är pumpfrämjande. Är det mer lågintensiva pass, ja då passar det bra med ett PWO som ger dig en bättre uthållighet.

Sedan är det så klart inte ett måste att ta PWO när du tränar. En del föredrar att träna helt utan tillskott. Men det som är bra med PWO är att det ger dig extra energi och en bättre uthållighet.

1 Sep 2022