Var rädd om din kropp

Vi har alla fått en kropp att använda och det är då viktigt att använda den på rätt sätt. Det är viktigt att vara rädd om den och ta hand om den på ett bra sätt. Träning är ett bra sätt att ta hand om kroppen, men det gäller att träna på rätt sätt, så man inte skadar den. Är man nybörjare så är det bra att ta hjälp av en PT eller ja en personlig tränare. En sådan visar hur man på bästa sätt tränar. Det handlar om ergonomi. Ergononomi är inte bara viktigt när man tränar, utan även på arbetsplatsen. Det är inte fel att ha en ergonomisk kontorsstol till exempel.

Tänk ergonomiskt även på jobbet

Att man inte sliter ut kroppen genom fel rörelser eller att man sitter fel på olika kontorsstolar, det är viktigt. Om man satsar på att köpa en ergonomisk kontorsstol så gör man ett bra val. Det finns många olika kontorsstolar, så det gäller att man tar den som man sitter bra i. 

Ergonomi på gymmet

Ergonomi är faktiskt även viktigt på gymmet. Man lyfter tunga vikter och använder olika maskiner. Gör man det på fel sätt så kan man skada sig riktigt illa. Ofta får man en genomgång av alla maskiner när man börjar träna, men, det är som sagt en god idé att även satsa på att ha en PT som hela tiden kan justera och visa dig rätt!

19 Aug 2018