Varför ska man äta proteintillskott?

Många som tränar aktivt äter tillskott, och proteinpulver är marknadens mest populära segment av produkter. Vi kan kolla in exempelvis proteinpulver från Tillskottsbolaget och ser direkt att det finns ett mycket stort urval av produkter. Men vad är proteintillskott? Och varför ska du äta det?

Olika sorters pulver

Det finns ganska många olika sorter och de är alla anpassade för olika typer av användning. en del är mer lämpade som mellanmål medan andra är mer till för att bidra till din återhämtning på ett effektivt sätt. De fyra huvudsakliga grupperna av pulver är:

  • Sojaprotein - Helt vegetabiliskt som lämpar sig för dig som är vegan.
  • Ärtprotein - Ett annat bra alternativ för dig som vill ha protein från växtvärlden.
  • Vassleprotein - Ett mycket snabbt protein som finns i mjölk. 
  • Kaseinprotein - Även detta finns i mjölk men är ett långsamt protein. 

Därför ska du äta proteinpulver

Som du säkert redan vet är alla dina muskler uppbyggda av protein. Det är därmed ett centralt näringsämne för alla som vill se till att öka sin muskelmassa. Eller för dig som vill bli snabbare eller starkare. Även om du får i dig protein naturligt via maten så är det svårt att få i sig den mängd som krävs för ett bra resultat. Med extra proteinpulver får du snabbare återhämtning efter träning, och hjälper till att bygga upp dina muskler när du tränar. Du kan hitta ett stort urval av protein hos Tillskottsbolaget där du väljer snabba proteiner för snabb återhämtning eller långsamma proteiner för långtidsverkan. 

11 Mar 2020